25 september 2018

Testvlucht EFT-1 van NASA’s Orion capsule geslaagd

14-325d_0

De Exploration Flight Test 1 (EFT-1) van NASA’s nieuwste ruimtecapsule Orion vanmiddag is geslaagd. De Orion werd om 13.05 uur Nederlandse tijd gelanceerd vanaf Space Launch Complex 37 op Cape Canaveral Air Force Station in Florida met een United Launch Alliance (ULA) Delta IV Heavy rocket, 4 uur en 20 minuten later landde de capsule met parachutes in de Grote Oceaan, bijna 1000 km ten zuidwesten van San Diego. Tijdens de testvlucht kwam de Orion tot een hoogte van 5800 km boven het aardoppervlak, verder weg dan welk voor astronauten gebouwd ruimtevoertuig de afgelopen veertig jaar dan ook. Twee maal werden de Van Allen gordels gepasseerd, waar een intense straling heerst. Met ruim 32.000 km per uur dook de Orion de atmosfeer van de aarde in, waarbij de temperatuur steeg tot 2200

Reacties

  1. Theo+Lockefeer zegt:

    Het was een historisch gebeurtenis die ik grotendeels life (achter mijn PC) heb mee mogen maken.
    op weg naar mars werd een belangrijke stap gemaakt.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.