20 november 2018

Ruim vijfduizend documenten van Einstein staan online – gratis en wel!

Albert_Einstein

Vanaf gisteren staan meer dan vijfduizend documenten van Albert Einstein online, diverse soorten geschriften die hij gedurende 44 jaren schreef, in de periode tussen 1879 en 1923, dat is dus inclusief z’n gloriejaren tussen zijn publicaties over de Speciale Relativiteitstheorie (1905) en de Algemene Relativiteitstheorie (1915). Het online archief bevat niet alleen zijn wetenschappelijke artikelen, maar ook persoonlijke brieven die hij aan familie of collega’s stuurde of ontving. Van alle documenten is het origineel te zien plus de Engelse vertaling en iedereen kan het gratis bekijken. Het online archief is opgezet door

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.