27 februari 2024

Krachtige tyfoon gezien vanuit de ruimte

twitter Hagupit ISS

Miljoenen inwoners van de Filippijnen hebben afgelopen weekend huis en haard moeten verlaten, op de vlucht voor de supertyfoon Hagupit. De astronauten aan boord van het ISS zaten echter op de voorste rij om het schouwspel vanuit de ruimte te zien. Astronaut Terry Virts heeft een aantal schitterende opnames gemaakt van het natuurgeweld. “De storm ziet er gevaarlijk uit – ik bid voor de mensen in de Filippijnen”, zo twitterde Virts. Gelukkig waren er, in tegenstelling tot Hainan vorig jaar, nauwelijks dodelijke slachtoffers te betreuren. W

Share

Comments

  1. Ik weet het, is niet leuk om dit over je hoofd te krijgen, maar wat is dit plaatje schitterend te noemen.

    Vergezichten het zij vanaf de aarde, of vanuit de ruimte naar de aarde toe. Om je vingers bij af te likken…

    Leuk detail:
    Zie links onder in het plaatje de ‘oranje onweers flitsen’ in de staart van de tyfoon zo mooi om te zien.

Speak Your Mind

*