25 september 2023

Niets te doen tussen kerst & oudjaar? Ga mee op het JWG-winterkamp!

winterkamp

Elk jaar organiseert de Jongerenwerkgroep voor Sterrenkunde (JWG) een kamp dat gehouden wordt tussen Kerst en Oud en Nieuw – sterrenkijken onder een winterhemel, heerlijk toch?

Share

Comments

 1. Too bad, had graag mee gewild jammer dat het voor de ‘huskies’ onder ons is.
  Wel leuk initiatief overigens om zo’n jeugdkamp te organiseren met astronomie als
  leidraad. Hopelijk wordt het een hele koude week met strak heldere luchten zodat
  er goed van de telescopen gebruik kunnen worden gemaakt.

 2. Jan Brandt zegt

  Tja…vroeger, heel heel lang geleden, toen wij (Arie er moi) nog jong, mooi en tevens ook nog lid waren van diezelfde leuke JWG, hebben wij ook aan dit soort kampen meegedaan. Ok, niet specifiek van de landelijke JWG maar ge-organiseerd door ons eigen lokale sterrenkluppie….de JWG-afdeling Dordrecht….op camping de Zwarte Bergen te luyksgestel, ergens onder Eindhoven.
  Een stuk of 10 fanatieke “nerdy astro-snotneuzen” in een paar kleine tentjes in opperste verbazing aangestaard door de ons omringende totaal niet begrijpende “bierzuip-kampeerders” die ons, in strak amsterdams accent, toen zelfs nariepen, als wij met onze telescopen “naar ons nachtelijk kantoor strompelden”,…. “Hé……gaan jullie naar de geile beer kijken!?!!”…ja..ja..those were the days, my friend……Het waren “zware tijden toen sterrenkunde nog niet..eh… “sexy” was..hihi!!.
  Hmmm, Wat dat betreft hadden we, achteraf bekeken, wellicht toch beter naar die speciale (beschermde) JWG-kampen kunnen gaan….maar, dit gezegd hebbende, hebben we toen, ondanks die tikkie ongewenste aandacht, een paar hele leuke, leerzame en behoorlijk heldere “astrokampjes” gehad!!!

  • Grappig 😉 Ik ben vroeger ook regelmatig naar camping de Zwarte bergen te Luyksgestel geweest. De ouders van mijn vriendje stonden daar met de stacaravan.
   Wij stonden met de famlie op Het Eurostrand (vlakbij Valkenswaard)

   • Jan Brandt zegt

    Eh…kwam dat vriendje van jou toevallig uit hartje Amsterdam??? Enne…ben jij toevallig ook nog eens met “dat foute astro-nerd-onvriendelijke vriendje” getrouwd geraakt??? Mag toch vooral hopen van niet…want…dan hebben “enkele leden van de Astroblogs-redactie” nog een stevig jeugdtraumatisch appeltje te schillen met dit..eh…”heerschap”..hihi!!

    • Wees gerust Jan, hij kwam niet uit Amsterdam hoor 😉 Wat zullen jullie je ongemakkelijk hebben gevoeld tussen die ‘bierzuip-kampeerders’ uit Amsterdam.

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: