22 oktober 2018

Kunnen we zwaartekrachtsgolven waarnemen in de Zon en Jupiter?

Jupiter als gigantische zwaartekrachtsgolf-detector?

Jupiter als gigantische zwaartekrachtsgolf-detector?

Sinds de experimenten van Joseph Weber in de jaren zestig proberen vele natuurkundigen over de hele wereld zwaartekrachtsgolven te detecteren, de golven in het weefsel van de ruimtetijd, die bijna honderd jaar geleden door Albert Einstein werden voorspeld. Dat zwaartekrachtsgolven – ook wel gravitatiegolven genoemd – bestaan is al in 1974 op indirecte wijze door Hulse en Taylor aangetoond, maar direct zijn ze nooit waargenomen. Wat dat betreft lijken deze golven op donkere materie: ook daarvan weten we door bijvoorbeeld rotatiecurven in sterrenstelsels d

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.