Site pictogram Astroblogs

Mysterieus rood licht gezien bij ruimtestation ISS

Credit: NASA

YouTube poster

Een kijker van de live-webcam van het International Space Station (ISS) heeft een opmerkelijke ontdekking gedaan. De webcam pikte plots een rood licht op in het pikdonker van de ruimte. Dit meldt de Huffington Post naar aanleiding van een bericht op een website voor UFO-fanaten.

YouTubegebruiker Streetcap1 heeft de beelden, waarop het rode licht een fractie van een seconde te zien is, een week geleden op YouTube geplaatst. UFO-speculaties deden daarna direct de ronde op internetplatformen die zich druk bezighouden met buitenaards leven zoals UFO Sightings Daily. Sceptici zoeken een logische verklaring.

Zij denken eerder aan een astronaut die aan het spelen is met een laserpen, of dat het licht wordt veroorzaakt door de door NASA veelgebruikte OPALS ( Optical Payload for Lasercomm Science). Deze zogenoemde OPALS zijn lasers die zich op Aarde en ISS bevinden om onderling met elkaar te communiceren en data uit te wisselen. Deze communicatietechniek zou door de camera van ISS opgepikt kunnen zijn.Sommige mensen menen dat de laserstraal helemaal niet vanuit de ruimte komt, maar van de Aarde afkomstig moet zijn. De laserstraal is namelijk dunner bij het punt waar hij de Aarde bereikt, terwijl dit andersom zou moeten zijn. Een lichtstraal wordt wijder naarmate hij meer afstand aflegt. Bron: Het Laatste Nieuws, 14 december 2014.

Mobiele versie afsluiten