21 september 2018

Voyager 1 meet nog altijd een interstellaire “tsunami”

Voyager 1

De interstellaire “tsunami” die de Voyager 1-ruimtesonde bijna een jaar geleden detecteerde, is nog steeds aan de gang, zo blijkt uit metingen. Het is de langstdurende schokgolf die ooit in de interstellaire ruimte gezien is. Dit soort tsunami’s ontstaan als gevolg van extreme sterrenvlammen – die kunnen afkomstig zijn van de zon, maar ook van andere sterren1. Dit soort vlammen produceren schokgolven die uiteindelijk de interstellaire ruimte bereiken. Hier wordt het interstellaire plasma verstoord, die

Noten
  1. maar in dit geval van de zon []

Reacties

  1. frequency in kHz zag ik staan klopt dat?

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.