20 november 2018

Astronomen ‘wegen’ verre, zware cluster van sterrenstelsels

A galaxy cluster located about 9.6 billion light years from Earth. Gecombineerde Chandra/Subaru/VLT/Herschel-opname van de verre cluster XDCP J0044.0-2033, alias

Reacties

 1. En maar blijven denken dat onze ruimte area het centrum is …

  Op 13,7 miljard lichtjaar afstand, eindigt de ruimte niet, dan begint het pas, betreft voor ons “New Frontiers” , zie het als mist met 50 meter afstand zicht, dan zie je rondom tot 50 meter, maar ga je je verplaatsen dan kan je oneindig ver reizen maar jou zicht blijft 50 meter rondom.

  Dus zoals ik het zie, geldt dit ook voor de oneindige ruimte waar wij in zitten, waar wij 13,7 miljard lichtjaar rondom kunnen kijken en mogelijk niet meer veel verder dat die afstand.

  Als wij met lichtsnelheden zouden kunnen verplaatsen, dan zou dus in de richting waar wij naar toe verplaatsen en vooruit kijkend in ons zichtspunt dan worden de voor ons onbekende melkwegen zichtbaar, en achter ons de bekende melkwegen verdwijnen dan uit ons zichtspunt .

 2. is er een verschil tussen te noemen melkwegen en melkwegstelsels ?

  • Olaf van Kooten Olaf van Kooten zegt:

   Het meervoud melkwegstelsels (of melkwegen zo u wilt) is een geaccepteerd synoniem voor sterrenstelsels. Ons sterrenstelsel is echter de enige Melkweg met een hoofdletter.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.