14 juni 2024

De Astro Top-25 van 2014 [Update]

top25

[Update 1 januari 2015 20.30 uur] Alle nummers zijn nu voorzien van een link naar de versie op YouTube. Ik zoek alleen nog een link naar Kliff van Erik Vloeimans, die kon ik niet vinden. Wie ’t weet mag het zeggen.

Jawel mensen, hier is dan de allereerste Astro Top 25 van 2014, oftewel de 25 beste muzieknummers die op de een of andere manier iets te maken hebben met ruimtevaart of sterrenkunde. De lezers van de Astroblogs konden een paar weken lang hun persoonlijke top-5 inzenden en op basis daarvan is deze Astro Top-25 van 2014 eruit gekomen:

[table “75” not found /]

Iedereen bedankt voor het inzenden van je persoonlijke Astro top-5!

Share

Comments

 1. Enceladus zegt

  Hoera voor Major Tom! 🙂

  groet,
  Gert (Enceladus)

 2. Ik hoorde ‘m om ongeveer 11.30 uur in de Top 2000, dacht gelijk ‘oeps eigenlijk zou ik de Astro Top 25 nu moeten publiceren.’ 🙂

 3. Mooi. Superklein. Veel nummers bij die mijn favoriet zijn. 🙂

  Jammer dat ik niet meteen op link naar YouTube kan klikken om te luisteren. Maar dat is je vergeven. 😉

 4. Mooie lijst 😀 Daar ga ik een oliebolletje op eten. Het bakken zit er weer op, ze smaken heerlijk.
  http://i.imgur.com/hqAYn0s.jpg

 5. Monique, ik ben ook net klaar met bakken, vier pakken gedaan. Jan, ik zal de Top-25 komende dagen veryoutuberiseren, dus die versie hou je nog van mij tegoed. 😀

 6. Ja Arie, daar zal je ook meer dan een uur mee bezig geweest zijn hè 😉 Ik heb 2×3 pakken oliebollenmix en 1 pak appelbeignets staan bakken. Dit keer had ik 3 pakken mix beslag in de grote soeppan en 3 pakken mix in een speciaal daarvoor aangekocht plastic afwasteiltje. In de gewone beslagkom de appelbeignet mix.
  http://i.imgur.com/gcr30n7.jpg
  http://i.imgur.com/AwSY6kp.jpg
  (ik voel mijn hoeven) Smiley

 7. Jan Brandt zegt

  Hmmm, volgend jaar de “Astroblogs Oliebollen top 10”??? Elca, mijn zeer geachte wederhelft, heeft dit jaar voor het eerst, naar recept van haar moeder, ook hier “te Huize aan de voet van de Grote kerk” zeer goed te hoegen oliebollen gebakken……jemig de pemig, wat wordt ik daar “schrokkerig” van, jammie!! Deze “geitenwollensokken-oliebollen” kunnen zeker de competitie aan met de “Ariebollen” van….nou ja, dat moge wel duidelijk zijn..hihi…en ook de ongetwijfeld zeer smakelijke (denk nog vaak aan jouw meet and greet lekkerhijen!!) “Monique-flappen”…”moeten geen probleem zijn voor de Elca-bollekes”….ofwel volgend jaar een Astroblogs nieuwjaarseceptie c.q. gastronomisch verantwoord “oliebollen-vreetfesttijn”???
  Geweldige Astroblogs top 25!! Waarom ik ook niet aan “Venus” van Shocking Blue….een dijk van een stukkie muziek… heb gedacht is mij even een raadsel. Maar goed…eenieder een zeer plezante jaarwisseling en tevens een hemels 2015 toegewenst!!

 8. Jurgen Kobierczynski zegt

  Wat een boel inzendingen, je kunt er mijn favorieten er zo uithalen! :-))

 9. Hmmm… ik tel in het totaal ’86’ inzendingen.
  Met een Top-5 /persoon, zijn er dus minimaal 18 personen die een inzending hebben gedaan.

  In het totaal hebben de platen in deze lijst 321 punten, ( 3,7 punt per inzending ; 5 inzendingen per persoon levert zo’n 19 punten per persoon : )
  8 punten voor nr.1 ;
  5 punten voor nr.2 ;
  resp. 3 , 2 en 1 punt voor nr.3, nr.4 en nr.5.
  Omdat er vermoedelijk nog een heel stuw meer van platen onder nummer 38 zitten, zullen de punten bij hoge hit-notering vermoedelijk hoger zijn…. )

  Just a thought.

  Groet, Paul 🙂

 10. Jan, de linkjes naar de YouTube-versie van alle nummers staan er. 🙂 En over Paul z’n berekening: er deden 39 mensen aan mee, die allen vijf nummers hebben opgestuurd. De nrs. 1 van iedereen kreeg telkens 5 punten, nrs. 2 kreeg 4 punten, nrs. 3 kreeg 3 punten, enzovoorts. Onder de lange lijst met de nummers die 5 punten kregen zitten inderdaad nog nummers die minder punten kregen.

  • Héé boefje,

   Hoe komt dat adagio van Katchatrian dan aan 12 punten met maar 1 inzending.
   😀

   Bedankt voor de leuke blogs afgelopen jaar, en dat er nog heel veel mogen volgen in 2015.
   Paul

   • Dat komt omdat er één inzender zo slim was om dat nummer een paar keer te noemen. Nergens stond dat dat niet mocht, dus ik kon het moeilijk achteraf niet goedkeuren. In de volgende versie – de Top-25 van 2015 – zal ik zeggen dat iedereen vijf verschillende nummers moet inzenden. Leerpuntje. 🙂

    • Quote : “…omdat er één inzender zo slim was …”

     Excuses, ik was te snel met mijn mening. Niet jij, maar ‘die slimme inzender’ is een boefje. 🙂

     Groet, Paul

     [ NB dan is ‘Maj. Tom’ inderdaad de top : wel bij een kwart van de inzenders … ]

 11. Paul Bakker zegt

  Ha, ha, het filmpje met de Galaxysong van Montthy Python geeft me wel weer nieuwe inzichten in ruimtekromming en het ontstaan van van alles.

Speak Your Mind

*