15 juli 2024

Experiment in ISS op zoek naar sleutel tot oorzaak ziekte van Alzheimer

NanoRacks-SABOL2-experiment

Het is een experiment dat afgelopen zaterdag met de CRS-5 missie van SpaceX werd gelanceerd

Share

Comments

  1. Dick+Mesland zegt

    Het ontwerp van het experiment doet sterk denken aan een experiment uitgevoerd door Dr. G.Ubbels van het Hubrecht laboratorium te Utrecht in 1985, tijdens de Spacelab D1 vlucht (de vlucht van Wubbo Ockels). De hardware voor het experiment was ontworpen door het Nederlandse CCM te Nuenen, en is daarna in verschillende uitvoeringen nog vele malen in verschillende ruimte experimenten toegepast.
    Proteïnekristallisatie in gewichtsloosheid was een belangrijk onderzoeksgebied eind jaren tachtig en de jaren negentig, maar werd al snel veel minder populair toen nieuwe technieken op aarde werden ontwikkeld.

  2. Ja, als de wetenschappers het niet meer weten gaan ze de oplossing zoeken in de ruimte. Kwestie van interessant te blijven tocht . Mijn inziens : Alzheimer is een ziekte door gebrek aan hersengymnastiek.
    Dus bezig blijven is de boodschap en .. zorgen voor een goede bloeddoorstroming naar diezelfde hersenen .
    ’t Is nogal simpel toch : verzorg uw bloeddoorstroming en het probleem Alzheimer is opgelost. Veel is genetisch bepaald. Dus genetica , doe uw best, en het Alzheimer probleem kent een oplossing.

Speak Your Mind

*