19 juli 2024

Wat als je de zon zou vervangen door een andere ster?

Het Russische ruimtevaartagentschap Roskosmos heeft een mooi filmpje uitgebracht, waarin een standaard Russisch stadje te zien is – maar dan met andere sterren in plaats van de zon aan de hemel! Hoe zou het eruit zien als je de zon vervangt door bv. Sirius of Vega? Het antwoord kun je hieronder bekijken.

En nu we toch bezig zijn, heeft Roskosmos ook een filmpje gemaakt waarin onze maan wordt vervangen door een ander hemellichaam, zoals Jupiter. Op AstroBlogs hebben we dit onderwerp eerder al behandeld, maar nog niet met zo’n mooi filmpje erbij 😀

Share

Comments

 1. Co van Driel zegt

  Wat betreft filmpje 1 over de zon, het zal ooit een keer zover komen als de zon aan het einde van haar leven is gekomen. Dan zal de zon opzwellen tot een reuzenster en zo groot aan de hemel staan. En dat is geen enge voorspelling uit Openbaringen van Johannes, maar wetenschappelijke werkelijkheid.

 2. Martin Schoenmaker zegt

  Yeti Dynamics heeft dit lang geleden ook al eens gemaakt. Volgens is er toen ook Astroblogs aandacht voor geweest…

  http://youtu.be/usYC_Z36rHw

 3. Co van Driel zegt

  Zo dan, Jupiter en Saturnus zijn écht groot !

Speak Your Mind

*