9 augustus 2022

IC 434 & Barnard 33, een avondje “Paardenkopnevel – rodeo”!!

IC 434 plus Paardekopnevel in het sterrenbeeld Orion

IC 434 plus Paardenkopnevel in het sterrenbeeld Orion

Ja…lieve Dames, beste Heren…. na lange tijd, na veels te lange tijd,

Comments

 1. Leuk verhaal Jan en een fraai resultaat. Eh… voor je eigen gemoedstoestand: kan je niet beter in plaats van in de ere-divisie van de amateur-sterrenkunde het iets rustiger aan gaan doen en ergens in de afdeling voetballen eh…. sorry, astrofotograferen? 😀

  • Jan Brandt zegt

   Je mag wel een keertje mee, hoor….kan je eens meemaken hoe..eh…”leuk” het is in de amateur astronomische ere divisie!!!

 2. Na 23.30 dan zet ik mijn telescoop buiten in de tuin neer. Met panty denier 60:
  http://img.hema.nl/products/3638-bruin-4060911-product_rd-184450904.jpg
  …mijn ‘woestijnlaarsjes’:
  http://i.imgur.com/HXjCx9n.jpg
  …en warme jas is het goed toeven buiten 😀
  En als het wat warmer gaat worden, dan trek ik mijn ‘wildebeestenlaarsjes’ aan (hihi) Om uhm… gevaarlijke tuinzombies met lichtgevende oogjes op afstand te houden (gekheid)
  http://i.imgur.com/wrbHZDf.jpg

  • Jan Brandt zegt

   Hoi Monique….hartstikke..eh..opwindend, hoor….die kinky boots and panty…maarre gaarne in je eigen tuintje en a.u.b. niet bij mij in mijn Biesbos-buurt……Je wil niet weten hoezeer die ene plotseling door mijn kadaver gierende hormoon mij dan uit mijn volgconcentratie weet te houden…..hihi!!

   • Opwindend, kinky?! Het is juist om alle gespuis af te schrikken (dacht ik)Smiley

    Janneman, het lijkt me maar lastig om zo een gierende hormoon te hebben (haha) Dus ik mag wel een keertje met je mee? Wat ben je toch ook een boef hè… Ik weet niet of mijn thermostaat dat allemaal aan kan.
    Smiley

    • Jan Brandt zegt

     Maar…Monique’je toch….welk één oneerbaar voorstel…gezellig met “dit gespuis” rollebol….eh…sterrenkijken in de donkere moerassen der Dordtse Biesbos?? Welnu, bij deze mijn volmondig en overtuigd “Ja, ik wil”, echter onder één voorwaarde…”please, be gentle with me”…want, zie je, ik ben nog Maagd, hoor…eh..nou ja….een horoscopische Maagd dan wel te verstaan..hihi!!!!
     Sorry hoor, dit “intikkertje” kon ik echt niet nalaten….en een bloedserieuze bezigheid als sterrenkunde kan zo nu en dan best wel “een vleugje humor” gebruiken, dunkt mij!!
     Maarre….en nu weer back to bloedserieus……dat gaan we een keertje doen!! Lijk me heel gezellig, maar wel met de kantekening dat dit soort “expeditie’s”, zoals je wel zal weten, onder het hoofdstuk “zeer opportunistische bezigheden” valt, welke zich vaak slecht laat combineren met werk, gezin en sociale aangelegenheden….Maar goed, niet geprobeerd altijd mis, ja toch, niet dan!!??

     • Foei Janneman, jij een…. Maagd en ik een Ram(p) Smiley horoscopisch gezien dan. Ik sla jouw spontane, enthousiaste uitnodiging toch maar even over.
      Monique’je gaat gewapend met “gevaarlijke wildebeesten” laarsjes en telescoop gewoon in haar eigen tuintje sterrenkijken.
      Emoticon

 3. Jan, wat een ‘gevecht’ is dat voor je geweest zeg. Ondanks al die tegenslag toch (met relatief weinig belichting), een plaatje weten te maken van dit lichtzwakke object. Mooi man.

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: