3 december 2023

‘Mars dichotomie’ verklaard door gigantische inslag op zuidpool Mars

 

Mars_topography_(MOLA_dataset)_with_poles_HiRes

Wie naar een topografische kaart van Mars kijkt ziet een groot verschil tussen het noordelijk halfrond en zuidelijk halfrond van de Rode planeet, de zogeheten Martian Dichotomy. Het noordelijk halfrond bestaat uit niet-vulkanisch vlak laagland, de gemiddelde korstdikte is er 32 km, het zuidelijk halfrond is bergachtig, telt talloze grote vulkanen, die overigens niet meer werkzaam zijn, en de korstdikte is er gemiddeld 58 km. Een groep geologen van de

Share

Comments

 1. “Eén conclusie van de groep is opmerkelijk: de inslag moet het vanaf het begin onmogelijk hebben gemaakt dat er water op Mars voorkwam. De planeet werd vanaf de inslag gekenmerkt door enorme vulkanische activiteit, welke het eventueel aanwezige water direct zou hebben verdampt.”

  Inderdaad opmerkelijk, aangezien NASA de afgelopen jaren een lading aan bewijstukjes heeft kunnen verzamelen van een nat verleden op Mars, en van grote hoeveelheden water dat er nu ook nog aanwezig is.

  • Ik heb hem opgegoogled (of zoiets) en zijn gehele publicatie gelezen en voor de zekerheid nog een keer doorzocht op trefwoord “water”…..en het komt niet in zijn stuk voor. Het rept er met geen woord over, of ik ben scheel. Je kan het hier terugvinden mocht je belangstelling hebben http://www.researchgate.net/profile/Giovanni_Leone

   Als je voor het volledige artikel kiest, krijg je een popup over registreren enzo. Gewoon wegklikken en vervolgens het volledige artikel aanklikken…..dat popt tevoorschijn en je kan het dan downloaden.

 2. Nop, dit is niet gebeurd. Wat wel gebeurd is zie je in deze docu:

  Symbols of an Alien Sky (Full Documentary) https://www.youtube.com/watch?v=t7EAlTcZFwY&list=PLwOAYhBuU3UfvhvcT1lZA6KbSdh0K2EpH&index=1

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: