Site pictogram Astroblogs

Meeliften met een komeet

Het is nu nog een concept, maar Masahiro Ono, ingenieur bij JPL, is er heilig van overtuigd dat ruimteschepen in de nabije toekomst een tussenstop op een passerende komeet zullen gaan maken. De energie van de komeet kan worden gebruikt om zich verder te lanceren.

Volgens Ono is het niet eens een heel lastig concept. Het concept van de komeetlifter is letterlijk om een ritje op een komeet mee te liften door het zonnestelsel heen.

Met behulp van een nanobuisketting zou het ruimteschip zichzelf aan een komeet kunnen harpoeneren en zonder brandstof kunnen meereizen.

Ono suggereert dat we in vijf en een half jaar naar Pluto kunnen reizen. Het zou zelfs nog minder dan negen jaar duren Haumea te bereiken.
Haumea is een dwergplaneet die bijna twee keer zo ver van de zon afstaat als Pluto.

Masahiro Ono schreef dit in een voorstel voor de Innovative Advanced Concepts Program van JPL, die wetenschappers aanmoedigt om op het eerste gezicht idiote ideeën voor de toekomst van ruimtevaart te bedenken.
NASA heeft de laatste jaren een aantal mooie ideeën zoals onderzeeërs op Titan en drones op Mars. Het meeliften van ruimteschepen op kometen past daar ook wel bij.

Motherboard

FacebookTwitterMastodonTumblrShare
Mobiele versie afsluiten