2 december 2023

Witte Huis geeft NASA toestemming voor missie naar de maan Europa

whitehouse_nasa

Het Witte Huis heeft voor 2016 de begroting van de NASA goedgekeurd – in totaal het lieve sommetje van $ 18,5 miljard, ruim 16 miljard euro, een half miljard dollar meer dan wat ze dit jaar te besteden hebben. In die begroting – voor de liefhebbers van cijfers is ‘ie hier te lezen – zit ook $ 30 miljoen (

Share

Comments

 1. Connie Veeren zegt

  Positief geluid.
  NASA heeft al enige jaren te kampen met terug lopende subsidies mede door wisselvallige politieke engarde.
  Dat er nu een krappe 500 miljoen dollar meer is te besteden, kan misschien, heel misschien een start van omslag zijn die nodig is om dit soort belangrijke ruimte reizen in de lucht te houden.

 2. Enceladus zegt

  Uitstekend nieuws! Hopelijk t.z.t. ook de mogelijkheid om onder het ijs te gaan kijken.

  groet,
  Gert (Enceladus)

 3. Hopelijk ontwikkeld men in de tussentijd, nieuwe detectie apparatuur, en remote sensing.
  De missies naar hemellichamen waren tot nu toe indrukwekkend, maar gaven vaak geen eenduidig antwoord op vragen.
  Dus hup NASA! Maak er iets moois van.
  Oh, en gebruik alsjeblieft RTG’s.

  Mies.

 4. Co van Driel zegt

  Inderdaad prachtig nieuws uit de VS. Ze bedoelen toch niet een missie naar het werelddeel Europa? Zo zie je maar, als er geld nodig is in de VS bijvoorbeeld voor de ruimtevaart, dan drukken ze gewoon geld bij. De staatsschuld van de VS bedraagt 19.000.000.000.000 dollar, maar ze verhogen het schuldenplafond toch telkens weer. Dat zouden ze hier in Nederland naar mijn mening ook gewoon moeten doen. Ophogen dat schuldenplafond en gewoon geld bijdrukken.

  • Enceladus zegt

   Nederland heeft geen geldpersen meer, in die zin dat de Nederlandse Bank die beslissingsbevoegdheid niet meer heeft. (Er wordt in Haarlem nog wel steeds geld gedrukt). De ECB heeft die bevoegdheid wel. En beste Co, ik weet niet of je het nieuws de laatste tijd nog gevolgd hebt, maar er is inmiddels sprake van quantative easing. M.a.w.: men doet nu ook hier in Europa wat jij zo graag wilt. Ik hou mijn hart vast, want ik acht de kans groot dat dit op termijn tot een nieuwe financiële crisis lijdt.

   Goed, dan weer over de NASA. Het is fantastisch dat er meer budget wordt vrijgemaakt. En eigenlijk is het nog beter nieuws dat het Amerikaanse Congres zo pro-Europa (de maan, ik denk niet dat ze ons nou speciaal zo aardig vinden…) is. De kans dat we een zeer boeiende missie naar Europa krijgen, wordt zo nog groter.

   groet,
   Gert (Enceladus)

   • Grappig, want als dat quote ‘op termijn tot een nieuwe financiële crisis lijdt’ (leidt), dan wordt het lijden met z’n allen.

 5. Als het een bemande missie wordt naar Europa, kan NASA zeker op mijn support rekenen.
  Een paar Friese noren liggen al klaar om opgestuurd te worden.
  Die zullen ze daar op Europa zeker nodig hebben 🙂

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: