16 juni 2024

Interviews met Matt Taylor en Fred Jansen: gelukkig hebben we de beelden nog

IMG_5064matt en fred_small

Zoals ik afgelopen vrijdag schreef hebben we die dag een interview gehad met Matt Taylor en Fred Jansen van de ESA over Rosetta, Philae en komeet 67P/Churyumov-Gerasimenko. De eerste is de ‘project Scientist’ zoals het weet, de man van de wetenschap die bedreven wordt met Rosetta en Philae, de tweede is de ‘Mission manager’, degene die er voor zorgt dat het hele zaakje draait. Ik heb op een nogal primitieve manier de interviews gefilmd, mijn smartphone op een kleine driepoot gezet, dat op een bureau gezet en filmen maar. Hieronder de twee video’s, die beiden ongeveer een half uur duurden. Wellicht dat ik er nog wat aan ga editten met titelschermen, aftiteling, etc… maar daar heb ik nu even geen tijd voor / zin in. Bij Fred Jansen start de video ergens middenin een beantwoording over de 12e november, de dag dat Philae op 67P landde. Op de

Share

Comments

 1. Martin Schoenmaker zegt

  Mijn complimenten voor deze fantastische mini documentaires. Interessante informatie ook weer!

 2. De Schrijvende Poes zegt

  Mooie stap, Arie. Jullie beginnen meer en meer het gewone blog-niveau te ontstijgen en echt nieuwe bijdrages te leveren. Complimenten.

 3. Schitterend interview Arie. Chapeau!!

  Had je overigens artistieke vrijheid in je vragen keuze?
  Of moest je vooraf een lijst insturen of kreeg je wat beperken opgelegd?

  Daarnaast blijft Matt, wel een ‘cool kid’ zijn shirt is weer echt ‘adembenemend’.

  • Jan Brandt zegt

   Ja…die Matt Taylor is inderdaad “a very cool kid” met een ‘stage presence” waar de vonken vanaf vliegen….Dat ozo gezellige en leerzame luisteruurtje met die gozer was echt veels te snel om!! Trust me, Als je deze charismatische, zo puur zichzelf zijnde en van “(space)science-enthousiasme ” bijkans exploderende man eens van dichtbij hebt meegemaakt dan wil je maar één ding doen voor de rest van je leven……heerlijk verzuipen in astronomy and space-science!!!
   Oh ja….en het adres waar hij zijn geweldige t-shirtjes vandaan haalt….kan er nog wel een paar extra gebruiken voor mijn vergelijkbare verzameling..hihi!!

 4. Schrijvende Poes en Pendaja, bedankt voor de complimenten. Altijd leuk om te lezen. 🙂 Eh… Nee beperkingen waren er niet. Ik hoefde ook geen lijst met vragen vantevoren in te dienen. Wel zei Fred Jansen dat hij door de camera voorzichtiger zou zijn met de beantwoording, iets wat ik ook begrijp.

 5. Harry Brunott zegt

  Zo leuk om hier naar te kijken, luchtig en heel informatief.
  Toch goed gelukt hoor met een IPhone.
  Jammer dat die man zo hard heeft moeten werken dat hij zowat over zijn grenzen ging.
  Leuk hoor dit hele blog en alles wat er dagelijks langs komt.
  Vriendelijke groet,
  Harry Brunott

 6. Olaf van Kooten zegt

  Heel mooi gedaan mannen! Had er graag bij willen zijn, maar ik heb helaas een beperkt kilometerbudget voor uitstapjes en die geef ik liever uit aan de concerten waar ik dit jaar heen wil 😉 – maar die Matt lijkt me inderdaad een coole gast 😀

Speak Your Mind

*