17 juni 2024

Geen Nederlanders meer in de race van Mars One voor ‘enkeltje Mars’

Nog 100 kandidaten over voor Mars One (Foto credit: ANP)

Nog 100 kandidaten over voor Mars One (Foto credit: ANP)

De drie Nederlanders die nog in aanmerking kwamen voor een ‘enkeltje Mars’ zijn niet door naar de derde sollicitatieronde. Er zijn nog honderd kandidaten over van de 202.586

Share

Comments

 1. Enceladus zegt

  “Er komen er 39 uit Noord- en Zuid-Amerika, 31 uit Europa en 7 uit Afrika en Oceanië.”

  100 – 39 – 31 – 7 = dus 23 uit Azië. Vanwaar worden die niet apart genoemd?
  En waarom een nieuwe selectieprocedure? Was dat vooraf bekend?

  groet,
  Gert (Enceladus)

  • Nee ik snap het ook niet. Die 100 overgebleven kandidaten zullen zich belazerd voelen als er opeens nieuwe kandidaten bijkomen, die wellicht met voorrang worden behandeld.

   • Enceladus zegt

    Misschien is dat wel een geheime stress-test: degenen onder die 100 die nu beginnen te protesteren vallen daardoor af. 😉

    groet,
    Gert (Enceladus)

   • Co van Driel zegt

    Nee, er komt volgens mij geen nieuwe selectieprocedure. Ik denk dat er bedoeld wordt, dat de selectie nu een volgende fase ingaat. Die 23 kandidaten uit Azië zijn denk ik abusievelijk uit het persbericht weggelaten. Waarschijnlijk een stagiaire die niet goed kan tellen of bij Aardrijkskunde eventjes niet goed heeft opgelet, dat er ook nog een heel groot werelddeel bestaat dat Azië heet.

    Maar je zult verdorie maar bij die 100 personen zitten, dan zou ik zo nu en dan toch weleens een slapeloze nacht hebben. Stel je toch voor … naar Mars en dat voor altijd ! Je zult daar maar zitten en ineens een blindedarm ontsteking krijgen. Er is geen ziekenhuis, geen huisartsenpost, niks. Alleen nóg drie astronauten en een paar iglo’s. En daar zit je dan, midden in de eindeloze rode woestijn.

 2. Voor de smaakmakers, is hier een link naar de procedures omtrent de Mars One Settlement.
  Hier wordt glashelder uit een geschreven hoe & wat betreft het bovenstaande. Veel plezier!

  1 How will the astronaut selection proceed? >>> http://www.mars-one.com/faq/selection-and-preparation-of-the-astronauts/how-will-the-astronaut-selection-proceed <<<

  2 What are the qualifications to apply? >>> http://www.mars-one.com/faq/selection-and-preparation-of-the-astronauts/what-are-the-qualifications-to-apply <<<

 3. Het wordt nu wel steeds meer tastbaar.
  De interesse groeit.

  Als er straks echt aan de hardware wordt gebouwd zal het meer zichtbaar worden voor de bijstaanders.

 4. Ik ben benieuwd wanneer de televisie-uitzendingen over de verdere selectie van de astronauten gaan volgen.

 5. Rob+Heusdens zegt

  Dat hele MarsOne plan is gewoon een slecht idee. Jammer ook dat vooraanstaande wetenschappers als ’t Hooft deze missie steunen. Het is een missie zonder terugkeer, met als enige financiële waarborg de televisie rechten.
  Jammer voor de deelnemers aan deze missie, maar je kunt op mars niet zonder voorraden overleven van aarde, dus je resterende levenstijd ben je daarvan afhankelijk. Maar ik verwacht niet dat dit spektakel langer dan ca. 10 jaar voldoende inkomsten oplevert om de bevoorrading in stand te houden. Ze gaan dus een tragische dood tegemoet.

 6. Co van Driel zegt

  Inderdaad Rob, ik vrees ook dat je laatste zin waarheid gaat worden.

  Het is eigenlijk allemaal nóg veel erger. Het is de bedoeling van het hele MarsOne project dat er twee mannen en twee vrouwen naar Mars gaan. Die moeten daar dan Adam en Evaatje gaan spelen en kindjes gaan krijgen. Dus er moeten ook luiers heen, babymelk en noem maar op.

  En als de wereld hier rond 2035 klaar is met het Big Brother spektakel op 50 miljoen kilometer afstand en de sponsoren zich hebben teruggetrokken, dan zullen de vroege Marsbewoners een hele akelige dood sterven.

 7. Enceladus zegt

  Als je dit leest (en dan vooral over de kandidaten), dan moet je vrezen dat Mars One vooral is opgezet als een soort Big Brother-tv-show….

  http://www.vice.com/nl/read/laat-deze-mensen-in-godsnaam-niet-naar-mars-gaan-234

  groet,
  Gert (Enceladus)

Speak Your Mind

*