24 september 2023

Venus en Mars onderweg naar mooie samenstand

Venus en Mars

Venus en Mars

Kijk deze week, als het helder is natuurlijk, elke avond rond 19.00 uur richting west-zuid-westen en zie daar hoe vrij laag boven de horizon de planeten Venus en Mars dichter bij elkaar kruipen. Venus ziet er uit als een zeer heldere ster en is niet te missen. Mars is wat minder helder, maar links boven Venus toch ook makkelijk te zien met het blote oog. Komende vrijdag 20 februari en zaterdag 21 februari staat het stel minder dan
één graad van elkaar vandaan en komt bovendien de maansikkel er bij in de buurt staan. Dat gaat een schitterende samenstand geven! Nu maar hopen dat er geen bewolking is! Bovenstaande foto was van gisterenavond (15-02-2015) 19.20 uur, te Valthe. 4s belicht met 35mm lens op F/4. Paulus B.

Share

Comments

  1. Co van Driel zegt

    En van wie is dat huis?

  2. Vanwaar die vraag?

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: