16 april 2024

The Theory of Everyting

Credit: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/6/67/The_Theory_of_Everything_%282014%29.jpg

Afgelopen zondag ben ik samen met collega-Astrobloggers Jan Brandt, Daniela de Paulis en Jan z’n vrouw Elca naar The Theory of Everything gegaan, de film van regisseur James Marsh over het huwelijk van Jane en Stephen Hawking. Ik kan er een lang verhaal over houden, maar laat ik het maar lekker kort houden en mijn mening over de film geven: schitterend! Als je niet beter weet zou je denken dat Stephen Hawking niet door Eddie Redmayne wordt gespeeld, maar door Hawking himself. Komend weekend zijn de Oscar-uitreikingen en wat mij betreft mogen alle vijf Oscar-nominaties die The Theory of Everything gekregen heeft verzilverd worden. Felicity Jones, die op fantastische wijze Jane speelt, Hawking´s eerste vrouw en de moeder van zijn drie kinderen, is trouwens helemaal into space, want deze week werd bekend dat zij ook een rol krijgt in een spin off-film van Star Wars.

Share

Comments

 1. Olaf van Kooten zegt

  Ja, wat een fantastische rol van Eddie Redmayne was dat zeg. Zeer indrukwekkend, en als dat geen Oscar oplevert eet ik m’n sokken op 😉

 2. OK, afgesproken! 😀

 3. In de film komt overigens een scène voor waarin Hawking in zijn rolstoel een podium op komt rijden voor een grote zaal vol enthousiaste mensen. Toen ik dat zag moest ik direct denken aan mei vorig jaar, toen Gert en ik Hawking ook mochten meemaken tijdens het Plancks symposium in Utrecht. Dat was een moment dat ik nooit meer zal vergeten.

  • Enceladus zegt

   Ja, dat was absoluut een hoogtepunt! Je hebt mensen die per se de ‘big five’ (buffel, leeuw, luipaard, neushoorn en olifant) in het wild willen hebben gezien, maar op mijn astronomie-lijstje prijkte Hawking heel hoog. Over een maand hoop ik een andere vurige wens te kunnen afstrepen. Wat dat is? Blijf deze site volgen! 🙂

   groet,
   Gert (Enceladus)

 4. Hier nog zijn docu uit 2013 welke ook op npo2? is geweest.
  Stephen Hawking A Brief History of Mine
  https://www.youtube.com/watch?v=PRLPPzU6PWs

 5. Die film heb ik dan toch maar gedownload en met frisse tegenzin bekeken. Ik had al zo’n vermoeden dat het een melodramatische film zou zijn. De echte Hawking lijkt mij helemaal geen sympathieke man.
  Eigenbelang, dat kwam bij mij op tijdens de film. Eén, door een reactie en de ander door een beslissing. Maar goed, de tweede is ook deels een beslissing door Jane (als je verliefd bent kijk je door een roze bril)
  Hoe zat dat nou met die humor van Hawking?

  De acteur die Hawking vertolkt krijgt van mij een vette 9.
  Het verhaal een 4,5.
  De uitvoering van de film zelf een magere 7.

  What’s Eating Gilbert Grape vind ik boeiender. Melodramatisch en wél met humoristische scènes. Waarschijnlijk geen waargebeurd verhaal.
  Die (2?) korte fragmenten uit The Theory of Everyting zijn verwaarloosbaar en flauw.

  • Enceladus zegt

   Wat kost dat nou, zo’n film die net in de bioscoop draait downloaden?

   groet,
   Gert (Enceladus)

  • Hihihi, heb je wel dezelfde film gedownload als waar ik naar gekeken heb, Monique? :mrgreen: Ach ja, smaken verschillen, dat heb je ook met films. Mmmmm, kwam Hawking onsympathiek op jou over? Daar had ik weinig van gemerkt, ja dat ‘ie door z’n briljante hersenen misschien wat arrogant was. Die humor van ‘m kwam inderdaad niet echt uit de verf in de film, dat vond ik ook.

   • Oeps. ik zie je reactie nou pas. Nee, in de film kwam hij juist niet onsympathiek over. Mij lijkt ‘de echte’ Hawking niet zo’n sympathieke man.
    In de film wordt het denk ik allemaal indrukwekkender gemaakt dan de werkelijkheid.

    Stel ik ben een jonge vent, en heb een aardige jongedame leren kennen op een feestje. Een ambitieuze mooie slimme vrouw met een toekomstplan (Jane in de film)
    En dan krijg ik te horen dat ik een neurologische aandoening heb met nog 2 jaar te gaan.

    Zou ik ermee instemmen om met dat meisje te trouwen? Dat zij haar plannen/studie wel even kan uitstellen om mij te verzorgen?
    Dacht het niet 🙁

 6. Ik vond hem vaak wel humor hebben, vooral hier http://youtube.com/watch?v=T8y5EXFMD4s

  De besproken film in dit blog heb ik nog niet gezien

Speak Your Mind

*