16 juni 2024

Dolle pret met…de Rosette!!

NGC 2237..De Rosette nevel in het sterrenbeeld Monoceros

NGC 2237..De Rosette nevel in het sterrenbeeld Monoceros

Vooruit..toegegeven……zal niet rap in aanmerking komen voor de eerbiedwaardige betrekking van

Share
Over Jan Brandt

Comments

 1. Ha ha, wat een heerlijk leuk te lezen verhaal!
  Ik leef mij helemaal in, super.
  Stimulerend om ook weer eens het veld in te gaan, diep in de nacht met -10 Celsius, op houten klompen en een flesje spiritualiën erbij . Zo deed ik dat 25 jaar geleden wel eens, misschien binnenkort weer eens proberen.

  Groet,
  Harry Brunott

 2. Martin Schoenmaker zegt

  Prachtig Jan! Dat maakt mijn gepruts echt… euh … gepruts! 😉 Mijn belevenissen staan tot nu toe opgetekend in de Astrocorner.

 3. Rinus Rekkers zegt

  Mooi gedaan Jan. De foto maar ook jou leuke blogje. Ik heb het met plezier gelezen. Het was inderdaad kraakhelder dinsdag. Ik heb alleen ff naar lovejoy gekeken met mijn 20×100 bino. Ik kon de kou niet zo lang trotseren. Grt, Rinus

 4. Hola 0900 Astro Jan, 😛

  Kan jij met dat ‘Zeeuwse Meisje’, wat voor me regelen gezien jij prachtig de sterren kunt ‘lezen’ van zo ver of toch dichtbij? Mmhhhh……

  Het is jammer dat op La Palma, de telescoop door bezoekers van enige allure zoals jij 🙂 niet kan worden gebruikt. Alleen kijken is wel leuk en interessant natuurlijk, kom je toch nog een hoop leerwaardige dingetjes tegen, denk ik zo , maar wat als je echt heel even door de …. mag turen…misschien kun je dan wel helemaal dichtbij iets komen wat je heel lang naar hunkert en plots finaal inzicht krijgt…oehlalalalala….;-)

  Los van dat, je hebt ’t toch weer geflikt en dat je siert je weer 0900 Astro Jan, hou dit zo vast en wellicht kom je ooit eens spontaan op een cover van een vooraanstaand Astronomie magazine NewScientist terecht. Exposure, noemen ‘we’ dat zo.
  Wellicht misschien zelfs ‘kachinggg’ , maar dat eerste is nu even het belangrijkst hahaha 😉

  Prettige Zondag, Jan!!

 5. Paul Bakker zegt

  Dat mooiste moment is de vervanging van het moment uit de natte-astrofotofragie-tijd dat je fotopapier -in de doka- in het ontwikkelbad lag en daar als magie de afbeelding op verscheen. 🙂

Speak Your Mind

*