22 september 2018

Experiment sluit Kameleonveld als verklaring voor donkere energie uit

[Update 21 augustus 2015] In het wetenschappelijk tijdschrift Science van vrijdag 21 augustus is het artikel over donkere energie en kameleonvelden verschenen, waarover in de Astroblog hieronder van op de dag af zes maanden geleden gesproken wordt.

Wat is donkere energie?

Wat is donkere energie?

Donkere energie, het mysterieuze goedje dat ruim 68% van alle massa-energie in het heelal uitmaakt, blijkt niet veroorzaakt te worden door het zogeheten Kameleonveld, zo blijkt uit experimenten die onlangs uitgevoerd zijn. Donkere energie is met zijn afstotende werking de verklaring voor de versnelde uitdijing van het heelal, een versnelling die in 1998 door twee onafhankelijke teams werd ontdekt met behulp van type Ia supernovae.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.