28 januari 2020

Waar bevinden de ESA missies rondom de aarde zich?

Er draaien de nodige satellieten en ruimtevaartstations van de Europese ruimtevaartorganisatie ESA rondom de aarde, zoals het ISS (samen met andere ruimte-agentschappen), de Hubble ruimtelescoop (samen met de NASA), XMM-Newton en Sentinel 1A. Via de Track ESA Missions site kan je precies zien waar die satellieten en ruimtestations zich op dat moment boven het aardoppervlak bevinden en wanneer er vanuit jouw locatie een doorkomst te zien is. klik op de link of de afbeelding hierboven om naar de tracker te gaan. Bron: ESA Track Missions.

Comments

  1. Martin Schoenmaker Martin Schoenmaker zegt

    Wat een eigenaardige ground-tracks hebben de XMM Newton en de Integral missies… Zal wel komen doordat ze beiden een erg eliptische baan hebben en daardoor een soortgelijk effect vertonen als de retrograde beweging van de buitenplaneten.

    De aarde draait op de momenten dat de satellieten van de aarde afbewegen onder de satelliet door waardoor je de teruggang in de groundtrack ziet.

    Geen idee of dit werkelijk zo is, maar het klinkt mij als een logische verklaring. Iemand een ‘echte’ uitleg van deze eigenaardige lussen in de groundtracks?

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: