3 december 2023

Lezing: Ster- en planeetformatie en fysico-chemische modellen rond jonge sterren en protoplanetaire schijven

Credit: Bill Saxton, NRAO/AUI/NSF


Vrijdag 27 februari is er bij sterrenkundevereniging Chr. Huygens in Papendrecht een lezing van Maria Drozdovskaya over ster- en planeetformatie en fysico-chemische modellen rond jonge sterren en protoplanetaire schijven. Maria is een derde jaars-promovendus bij de Sterrewacht Leiden in de groep van Prof. dr. Ewine van Dishoeck. Dit schrijft ze zelf over haar lezing: mijn onderzoek ligt op het gebied van ster formatie en de chemische processen die daar een integrale rol in spelen. In het eerste deel van de lezing zal ik over ster en planeet formatie spreken, en ook over Rosetta. Dit zal afhankelijk zijn van welke Rosetta/Philae resultaten er bekend zijn in de komende tijd. In het tweede deel zal ik mijn eigen onderzoek bespreken en mijn modellen laten zien. Ik werk met fysico-chemische modellen rond jonge sterren en protoplanetair schijven. Ik zal uitleggen wat de rollen van individuele chemische processen zijn en hoe ze veel grotere schalen beïnvloeden. De lezing vindt plaats bij onze clublocatie Streeknatuurcentrum Alblasserwaard aan de Matenaweg 1 te Papendrecht, op de grens met Wijngaarden. Om 20:00 uur is de zaal open en ben je van harte welkom. Zoals gebruikelijk beginnen wij om 20:30 uur.

Share

Comments

  1. Olaf van Kooten zegt

    Interessant! Ik denk dat ik ook kom! 😀

    • Ik zat er ook aan te denken om eens een kijkje te komen nemen. Maar weet het nog niet zeker of ik kan. Ik zie niets over de entree staan, is het gewoon een paar euro of gratis?

  2. Ik denk dat ik ook kom. Zo een keertje kijken kost niets hoor. Kom je vaker dan moet je lid worden (€ 50 per jaar) of entree betalen. Maar hoe duur dat laatste is, geen idee.

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: