30 mei 2023

The Theory of Everything en Interstellar winnen beiden een Oscar

De films The Theory of Everything en Interstellar hebben beiden zondag één Oscar gewonnen. Eddie Redmayne die in The Theory of Everything Stephen Hawking vertolkte kreeg de Oscar voor de beste mannelijke hoofdrol – je ziet ze beiden hierboven – Interstellar won de Oscar voor de beste visuele effecten. De Astroblogs-redactie is uiteraard blij met deze Oscars, al hadden ze wat ons betreft voor de andere nominaties ook winnaar mogen zijn. Beide films hadden vijf nominaties.

Interstellar en de planeet Miller. Credit: Wikipedia (https://en.wikipedia.org/wiki/Interstellar_(film)#/media/File:Black_hole_Interstellar.png)

De natuurkundige Kip S. Thorne zal ook in zijn nopjes zijn met de prijs voor de visuele effecten, want in Interstellar, waar hij mede het script voor schreef, wordt een zo realistisch mogelijke weergave van een superzwaar zwart gat getoond, Gargantua geheten, waar de planeet Miller op korte afstand omheen draait. OK toegegeven, het zwarte gat moest hier en daar wijken voor de artistieke voorkeur van regisseur Christopher Nolan, maar dat mocht de jury van de Academy Awards kennelijk niet deren – weten zij veel hoe het zwarte gat er echt had moeten uitzien. 😀

Share

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: