25 juli 2024

Deze timelapse van de aarde is mogelijk de mooiste ooit

Okee. Stop onmiddellijk met wat je aan het doen bent! Neem even een paar minuten de tijd om onze thuisplaneet in al haar glorie te aanschouwen. Onderstaande video is een HD-timelapse, die is samengesteld uit beelden die zijn geschoten vanuit het ISS. Maar wat maakt deze timelapse mooier dan alle anderen? Omdat gebruik is gemaakt van dezelfde techniek als degene die is gebruikt in de film Birdman, die dit jaar de Oscar voor Beste Film heeft gewonnen. Deze techniek staat bekend als een zogenaamde “tracking shot” en wordt gebruikt om de illusie van een enkele shot te wekken. Dat betekent dat verschillende onderdelen van de timelapse naadloos in elkaar over gaan. Het eindresultaat mag gerust adembenemend genoemd worden!

https://www.youtube.com/watch?v=Dr_IsCQkd0s

Share

Comments

  1. Rinus Rekkers zegt

    Werkelijk schitterend.

Speak Your Mind

*