2 juni 2023

Derde ruimtewandeling NASA-astronauten, het werk is afgerond

Credit: NASA TV

Alsof je naar de film Gravity zit te kijken. Prachtige mooie beelden van buiten het Internationale Space Station. Commandant Barry Wilmore en boordwerktuigkundige Terry Virts werken aan antennes en communicatieuitrusting wat in de toekomst gebruikt zal worden. Deze derde ruimtewandeling duurde 5 uur en 38 minuten. Wilmore en Virts hebben al zo’n 121.92 meter (400 feet) kabel buiten het ISS aangelegd voor het communicatienetwerk van het Visiting Vehicles (C2V2) systeem. In de twee eerdere ruimtewandelingen op 21 en 25 februari werkten zij aan bekabeling voor aanlegplaatsen.

In de toekomst kunnen commerciële ruimtevaartuigen, Boeing’s Crew Transportation System (CST)-100 en SpaceX Crew Dragon, daar gebruik van maken.

De ruimtewandelingen (3) van Virts kwamen totaal op 19 uur en 2 minuten. Wilmore’s ruimtewandelingen (4) op 25 uur en 36 minuten.

NASA

Share

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: