16 juni 2024

Filmpje: de gevolgen van de inslag van een grote planetoïde op aarde

Laten we hopen dat het nooit zal gebeuren, maar Discovery Channel heeft de vraag toch gesteld: wat zou er gebeuren als een grote planetoïde, van een paar honderd kilometer in doorsnee, de aarde zou rammen? Je kan natuurlijk raden dat de gevolgen niet te overzien zouden zijn, maar in werkelijkheid blijkt het te eindigen met een algehele apocalyps – bij de inslag zal tien kilometer aardkorst weggeblazen worden, waardoor de mantel plaatselijk komt bloot te liggen. Schokgolven razen met een snelheid van meer dan tienduizend km/u over het aardoppervlak, de atmosfeer wordt weggeblazen, de inslagkrater zal veranderen in een magma-oceaan, en de rest van de aarde wordt helemaal drooggekookt – wow! Hieronder een filmpje en als je zélf wilt spelen met de gevolgen van inslagen, dan kun je je hier helemaal uitleven 😉

Share

Comments

 1. Martin Schoenmaker zegt

  Er was pas een nieuwsartikel die de theorie van een globale vuurstorm, die de planeet in het filmpje geheel omvat, ontkracht. http://phys.org/news/2015-01-global-firestorm-dino-killing-asteroid.html

  Filmpje is dan ook al 7 jaar oud 😉

  In de gerelateerde filmpjes die YouTube mij voorschoteld werden weer de nodige profetieen gepresenteerd. Blijkbaar is het in 2015 op 24 september dat de aarde vergaat…

  • Olaf van Kooten zegt

   Ja maar de inslag uit het filmpje van dit artikel is veroorzaakt door een veel groter object dan de dinokiller 😉

 2. Dick+Mesland zegt

  Heeft men een idee wat er daarna gebeurt, in de loop der tijd?
  Zou Venus bijvoorbeeld hiervan een resultaat kunnen zijn? Gewoon een vraagje.

 3. Dick+Mesland zegt

  Bedankt voor de reactie, maar ik bedoelde wat er verder zou gebeuren met de aarde zelf. Dus of een aardachtige planeet als gevolg van een dergelijke inslag iets als een venus op kan leveren.

Speak Your Mind

*