22 februari 2024

Het veilig bekijken van de zonsverduistering…met een vergiet?!

eclips sikkel

Voor de eclips van vrijdag is al herhaaldelijk gewaarschuwd met het advies om het bekende eclipsbrilletje te gebruiken. Voor wie er echter geen op de kop kan tikken,

Share

Comments

  1. Gisteren was govert schilling bij rtl late night en die kwam met de tip om twee velletjes papier te gebruiken. Eigenlijk soort van hetzelfde als met de vergiet in dit artikel. In plaats van een vergiet pak je twee velletjes papier en in één velletje prik je een klein gaatje met de punt van een pen. Je laat nu de zon door het gaatje schijnen en projecteer op het tweede velletje het licht van de zon en daarop kan je dan de maan voorbij zien kruipen.
    http://www.rtl.nl/rtl-late-night/#!/335528/video/2eece8e9-e770-f455-ce88-974689dec741-govert-zonsverduistering-bekijk-je-veilig-met-eclipsbril/

    Mocht je het filmpje bekijken en afvragen wat er met de dame is, ze heeft net als michael jackson vitiligo, pigment verlies. Haar naam is winnie harlow en heeft het ergens tot in de kwartfinales van america’s next top model geschopt. Onder het filmpje van govert staan nog drie filmpjes met haar. Ze heeft modellencontracten met enkele grote merken en ze heeft zelfs een ted talk.

Speak Your Mind

*