25 februari 2024

Nederlandse Sterrenkunde Olympiade 2015 van start

Credit: NOVA

Leerlingen van de bovenbouw van middelbare scholen kunnen zich vanaf nu aanmelden voor de Nederlandse Sterrenkunde Olympiade 2015. Leerlingen kunnen de vragen van de voorronde (pdf) downloaden en de antwoorden tot en met 15 mei insturen. De beste vijftien inzenders doen op 24, 25 en 26 juni mee met de finale aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Meedoen aan Nederlandse Sterrenkunde Olympiade (www.sterrenkundeolympiade.nl) is eenvoudig. In de voorronde maken leerlingen thuis of op school dertig meerkeuzevragen en vier open vragen. Ze kunnen de vragen vrijblijvend downloaden en op hun gemak bekijken. Registreren is niet nodig en scholen hoeven geen voorrondes te organiseren. Leerlingen die hun antwoorden op tijd insturen, maken kans op een plek in de finale.

Finale op 24, 25 en 26 juni
Een jury kijkt de inzendingen van de voorronde na en selecteert de vijftien beste kandidaten. Zij mogen meedoen aan de finale op 24, 25 en 26 juni in Nijmegen. De finalisten volgen de eerste dagen colleges over een aantal sterrenkundige onderwerpen. Na de colleges doen ze examen. Degene die het examen het best aflegt, wint de hoofdprijs: een waarneemreis naar het Roque de los Muchachos Observatory op het Canarische eiland La Palma.

Mede mogelijk gemaakt door
De Nederlandse Sterrenkunde Olympiade 2015 wordt mede mogelijk gemaakt door: de afdeling Sterrenkunde van de Radboud Universiteit, De Nederlandse Onderzoekschool voor Astronomie (NOVA), de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO), het Nederlands instituut voor radioastronomie ASTRON, de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW), De Stichting Het Leids Kerkhoven-Bosscha Fonds (LKBF) en het Netherlands Institute for Space Research (SRON).

Meer informatie
Website
| Facebook | Twitter | E-mail | Voorrondevragen (pdf) insturen t/m 15 mei 2015

Dit was een persbericht van de Nederlandse Onderzoekschool voor Astronomie.

Share

Comments

  1. jammer dat mavo niet mee mag doen

Speak Your Mind

*