3 maart 2024

Uit het dagboek van een eclipsjager, deel 2

overzicht-totale-zonsverduistering-20-maart-2015

 

Beste lezers,

Gisteren na een lange reis aangekomen. Ik bevind mij nu in een guesthouse in het piepkleine plaatsje S

Share

Comments

 1. Voor de duidelijkheid: de afbeelding toont wat er mogelijkerwijze in Nederland te zien zal zijn. Zojuist sprak ik de eigenaresse van het guesthouse waar ik verblijf en zij is helaas nu aanzienlijk minder optimistisch dan gisteren…

  Sybold Deen

 2. Da’s wel balen zeg, bij ons zijn de vooruitzichten nou juist weer iets gunstiger geworden. Leuk interview trouwens. Ik zal voor je duimen voor helder weer!

 3. Donald van Zonneveld zegt

  Het gaat er zeker om spannen wat t weer betreft…succes Sybold, als het maar gezellig is toch 😉
  Donald

  • Avatar foto Enceladus zegt

   Gezelig is het hier zeker! Zoveel mensen, van heel verschillende pluimage en nationaliteit, maar allemaal verbonden door de belangstelling voor het meest indrukwekkende natuurverschijnsel op onze planeet.

   Sybold Deen

 4. Eén nadeel van zo’n zonsverduistering: Astroblogs wordt massaal bezocht en dat betekent ernstige vertragingen. Zwaardere server is nodig om dit soort dagen door te komen, maar ja dat kost een sloot geld. 🙁

 5. Avatar foto Enceladus zegt

  Ojee… ik voel me bijna schuldig dat ik Astroblogs gisteren op de radio heb genoemd!
  Hopelijk is de ‘verduistering’ van de server niet van lange duur.

  Sybold Deen

 6. Avatar foto Enceladus zegt

  O ja, enige uitleg: het internet op de Faeroer Eilanden is nu dermate overbelast dat Sybold er ne meer door komt. SMS-en lukt hem nog wel, vandaar dat ik zijn berichten even heb weergegeven.

  Laatste nieuws: het wordt extreem spannend: er wordt regen verwacht met af en toe een opklaring. ‘ Middags gaat de zon wel schijnen…

  groeten van Sybold

 7. Folkert zegt

  Ik ben in 1999 naar Stuttgart gereden om daar de volledige zonsverduistering te zien. We hadden
  geluk, 10 minuten voor het gebeuren trok de bewolking weg en hebben we kunnen genieten in het
  kwadraat, FANTASTISCH. Een volledige eclipse is 1000 X mooier dan eentje van 90% onvergelijkbaar.
  Ik raad iedereen aan om eens in zijn leven zo’n volledige eclipse mee te maken, kippe(n)vel.

  • Ik zou dat ook nog wel eens mee willen maken ja. In 1999 zat ik ergens in Noord-Frankrijk, waar zo’n beetje het omgekeerde gebeurde: kort voor tijd trok er een wolk voor de zon, precies tijdens het maximum. Cumulus interrupts. De kater die je dan hebt is vergelijkbaar met kater na de WK finales van ’74 en ’78.

Speak Your Mind

*