23 februari 2024

Eerste foto’s en filmpjes van de eclips zijn binnen

GERMANY-NETHERLANDS-ROYALS-ASTRONOMY-ECLIPSE

Helaas pindakaas. In grote delen van Nederland en Belgi

Share

Comments

 1. Da’s wel balen dat het maximum niet op de Faroer eilanden te zien was. Zeker voor Sybold Deen, die daar speciaal naar toe was gereisd om het te kunnen zien.

  • Avatar foto Olaf van Kooten zegt

   Het maximum was niet te zien op de locatie van de camera. Wil niet zeggen dat het overal op de Faeroer zo slecht was 😉

 2. Nee dat is zo. Ik ben reuze benieuwd naar Sybold’s volgende eclipsverslag.

 3. Avatar foto Monique zegt

  Ik kreeg het verzoek om Sybold Deens reactie te plaatsen omdat hij moeite heeft om op het internet te komen.
  Hij laat het volgende weten:

  Samen met een andere eclipsjager vanochtend op pad gegaan. Eerst naar de luchthaven gereden. Daar was het compleet bewolkt. Verderop zag de hemel er lichter uit en dus zijn we verder gegaan. Op een gegeven moment kwamen we bij een fjord waar aardig wat mensen met camera’s stonden. Daar hebben we ons bij aangesloten. En toen ging het regenen en hard waaien. Het zag er niet best uit… Echter een kwartier voor het moment supreme brak de hemel plotseling open. En daar stond ik dan, met een Fransman, een Australiër en enkele Faroese studenten (die studeren aan een filmacademie in Polen). Het werd nog even spannend want vlak voor het moment suprême trok er nog een kleine wolk langs. Maar het ging goed. En het was onvoorstelbaar mooi. Ik had tranen in mijn ogen van puur geluk. Wildvreemden vielen elkaar in de armen en de zon (en de maan) kregen applaus! Ik zal foto’s sturen als ik volgende week weer in NL ben. De eclipsjager met wie ik hier optrek is een professionele fotograaf. Wellicht krijg ik ook nog wel foto’s van hem.

  Sybold Deen

 4. Dat is prachtig nieuws van Sybold. Ik ben heel blij voor hem dat het maximum bij hem te zien was – ik jaloers, welnéééé…. 😀 Ik ben benieuwd naar de foto’s van hem en die andere eclipsjager.

 5. Wowie, schitterend. Ik snap dat Sybold daar in huilen uitbarstte. In 2017 is er eentje midden in de VS, daar moeten we ons maar eens op gaan focussen.

 6. Avatar foto Enceladus zegt

  “The sun is the same in a relative way, but your older.
  Shorter of breath, one day closer to death…”

  groet,
  Gert (Enceladus – en niet jaloers…)

  PS: groet aan alle mede-Floydians!

Speak Your Mind

*