14 juni 2024

Wat Nederland gezien heeft van de zonsverduistering

theo

In aanvulling op Olaf’s blog over de eerste waarnemingen: En terwijl bij mij buiten in Dordrecht de zon begint te schijnen, alwaar ‘ie de gehele ochtend door een dik wolkendek niet te zien was – toen een soort van totale zonsverduistering dus – komen via Twitter en Facebook de berichten tot mij van de waarnemingen die vanuit het hele land gedaan zijn. Zo wist een goede vriend mij, Theo Sed

Share

Comments

 1. Vanuit A’dam was het om 10:00 voor een paar seconden te zien en om 10:15 voor zeker 30 sec ofzo. Ik kon niet de hele tijd kijken. Ik zag ook blauwe stukjes hemel rond die tijd, een stukje ‘boven’ de zon. Ik vroeg me af waar je je dan zou moeten bevinden.. maar mss wel ergens op de noordzee?
  Tijdens het maximum zat het potdicht.

  (Die tweet van WA is toch hopelijk niet echt. 😀 )

 2. Jan (H) zegt

  ik was voor mijn werk die ochtend in Heerlen. Ik had om 11:00 uur afspraak, dus helaas nog tijdens 2e helft van de eclips, maar kon ervoor vanaf parkeerdek nog even wat foto’s maken. Van de totaal 1,5 uur wachten heb ik zo ongeveer totaal 30 sec. iets kunnen waarnemen en foto’s gemaakt.
  Ik heb er een videofragment van gemaakt. De video begint met de zonsondergang de avond ervoor, waardoor het er voor de volgende dag veelbelovend uit zag, maar dat bleek dus zwaar tegen te zijn gevallen…

  https://youtu.be/KUZKwGcMThk?list=UUTmkBh5gwHLuTjkCQ8imrPA

Speak Your Mind

*