6 december 2023

Satelliet vangen met nylon net (test)

Het experiment werd een week lang uitgevoerd bij het National Research Council of Canada op de luchthaven van Ottawa (Canada) in februari 2015, inclusief twee dagen parabolische vluchten met het Falcon 20 vliegtuig.

Gewichtloos testen van het net
Tussen de twee onderzoekers wordt een nylon net afgeschoten uit een persluchtpistool. Het vangt de kleinere versie van de satelliet. In de video zie je het eerst in real time, daarna in vertraagde high-speed HD beelden. De beelden zullen gebruikt worden om computersimulaties te voltooien en voor het verder ontwikkelen van full-sized netten om ruimtepuin te verwijderen. Waarschijnlijk gaat het al in gebruik bij ESA’s e.DeOrbit

ESA

Share

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d