15 juli 2024

Sterrenkijken op la Palma?

Nou, niet echt....

Nou, niet echt….

Diepe zucht…..heb net het prachtige euforische eclipsverslag van waarde collega Sybold Deen tot mij genomen en dat maakt het schrijven van dit blogje nu nog moeilijker…..want….tot U, waarde astroblogs lezers en lezeressen, spreekt een tot op het bot bedroefd en teleurgesteld “astrobedevaart-ganger”.

Ergens vorig jaar “in een blogje” heb ik eens laten vallen dat ik stiekumpjes welleens droomde om ooit eens in mijn woelige leventje op astrovakantie te willen gaan op “het sterreneiland la Palma”…..Een klein ruig vulkanisch eilandje midden in de Atlantische oceaan behorende

Share
Over Jan Brandt

Comments

 1. Jan, bedankt voor je uitvoerige verslag. Jammer dat het qua astronomie zo slecht is afgelopen. Gisteren hadden we Sybold’s verslag over zijn reis naar de Faroer eilanden en diens gelukkige finale tijdens de eclips, een schril contract met jouw astronomische oogst. Nou ja, Zeeuw Meisje/OWST bij ORM is in ieder geval één leuk plaatje. 😀

 2. Martin Schoenmaker zegt

  Balen zeg! Las pas op astroforum een heel verslag van wel een succesvolle expeditie…

  Maar euh, had je die bewolking niet zelf veroorzaakt? “hebben zo ongeveer de halve populatie aan lokale naaldbomen opgestookt in de houtkachel van het vakantiehuisje om het een beetje behagelijk te houden”

  😉

 3. Jan+(H) zegt

  Jan,
  Wat erg zeg. Op het hele jaar genomen is het daar waarschijnlijk maar paar weken slecht en die heb jij precies meegemaakt.

  Op de een of andere manier is het weer bij jou altijd dwars: op La Palma slecht weer en in het bewolkte en regenachtige Engeland maak jij de helderste nachten mee.

 4. Johan L zegt

  Jan,

  Erg vervelend voor je maar je kan natuurlijk opnieuw gaan. Ik ga daar nu al een jaar of 9 naar toe en meestal hebben we wel een paar heldere nachten. Afgelopen jaar (okt. 2015) hadden we zelfs 10 heldere nachten achter elkaar. Kwestie van volhouden dus. Bedenk verder dat het er overdag ook goed toeven is.

  Dus….waag een nieuwe kans.

Speak Your Mind

*