14 juni 2024

Waar blijven Dawn’s foto’s van Ceres?

20150401_Capture3

Credit afbeelding: Planetary Society

De ruimteverkenner Dawn van de NASA arriveerde op vrijdag 6 maart bij de dwergplaneet Ceres, de eerste keer dat een menselijk instrument in een baan om een dwergplaneet kwam. Omdat de NASA de maanden ervoor met enige regelmaat foto’s publiceerde, die Dawn van de naderende Ceres had genomen, dachten velen dat we vanaf 6 maart kosmisch vuurwerk zouden zien. Maar wat blijkt: we zijn nu al bijna een maand verder en we hebben nog nul komma niks foto’s van Ceres gezien. Wat is er aan de hand? Is Dawn kapot, zijn de camera’s aan gruzelementen? Nee mensen, niets van dat alles, Dawn is in perfecte staat. De reden dat we nog geen enkele foto hebben gezien sinds de aankomst op 6 maart is dat Dawn zich momenteel aan de achterkant van Ceres bevindt, aan de donkere schaduwkant en dat z’n afstand na 6 maart tot Ceres eerst groter werd en dat ‘ie pas vanaf het bereiken van de ‘Apodemeter‘ weer dichterbij komt. Bovenaan

Share

Comments

  1. Enceladus zegt

    Oké. Maar vanaf begin juni wordt het dus pas echt interessant.

    groet,
    Gert (Enceladus)

  2. Ik hoop wel, dat ze daar intussen het licht niet hebben uit gedaan,
    anders is de lol er van af 🙂

Speak Your Mind

*