18 mei 2024

Wat de Galaxy Zoo kan dat kunnen computers inmiddels ook: sterrenstelsels analyseren

GZ

De Galaxy Zoo,

Share

Comments

  1. rudiev zegt

    Of computers ook eigenaardigheden zouden kunnen ontdekken is afhankelijk van de software. Ik vermoed dat deze nieuwe software alleen nog maar sterrenstelsel kan herkennen en verder niet geprogrammeerd is om andere dingen te classificeren. Maar als deze software goed werkt kan je het altijd uitbreiden om ook andere objecten op foto’s te herkennen, hieruit zou je dan de foto’s kunnen halen waarop voor de software iets onherkenbaars staat welke dan verder door mensen geïnspecteerd zouden kunnen worden.

    Overigens worden tegenwoordig met neural networks leuke resultaten geboekt. Zowel in software, maar er komen langzaam aan ook chips die hardwarematige neuronen en synapsen bevatten/nabootsen in plaats van de traditionele transistors. IBM, Intel en ook Qualcomm zijn hier mee bezig. De eerste twee zijn wel bekend, de laatste is bekend van de mobiele processors, waar het marktleider is, die in heel veel telefoons en tablets zitten.

    Of zie hier http://tweakers.net/nieuws/99728/google-en-stanford-laten-neurale-netwerken-situaties-op-fotos-herkennen.html hoever google is met het herkennen en beschrijven van foto’s.

    Ik verwacht de komende jaren een flinke vooruitgang op het gebied van neurale netwerken en de mogelijkheden die het kan gaan bieden, ook voor AI. Kwestie van tijd dus voordat computers alles kunnen beschrijven op de foto’s. 🙂

Speak Your Mind

*