22 juli 2024

“Rond 2025 hebben we buitenaards leven gevonden”

De maan Europa. Credit: NASA/JPL-Caltech/SETI Institute

Deze boude en opmerkelijk uitspraak is afkomstig van Ellan Stofan, een belangrijke wetenschapper in dienst van het Amerikaanse ruimtevaartagentschap NASA. De volledige quote luidt als volgt:

“Ik denk dat we binnen tien jaar sterke aanwijzingen zullen hebben voor het bestaan van buitenaards leven en ik denk dat we binnen 20 tot 30 jaar definitief bewijs zullen hebben. We weten waar we moeten zoeken én we weten hoe we moeten zoeken. In veel gevallen is de noodzakelijke technologie al beschikbaar en we zijn momenteel goed op weg om deze toe te passen. Ja, als je het mij vraagt zijn we hard op weg om buitenaards leven te vinden.”

Deze uitspraak is gisteren gedaan tijdens een conferentie in het kader van de zoektocht naar buitenaards leven. Het lijkt erop dat het een kwestie van tijd is voor we buitenaards leven gaan vinden in het zonnestelsel, maar welke wereld is de belangrijkste gegadigde? Ik zou mijn geld op Europa inzetten, maar alle mogelijke “oceaanwerelden” in het zonnestelsel zijn kandidaten. Op onderstaande infographic, afkomstig van SPACE.com, zie je een overzicht van alle potentiële waterwerelden in het zonnestelsel.

Credit: NASA/JPL-Caltech/Kim Orr

Share

Comments

  1. Bas van Stapelberg zegt

    Met alle respect voor de NASA (trouwens nog steeds een militaire organisatie) maar dit wordt al geroepen door deze organisatie vanaf de jaren zeventig van de vorige eeuw. Never A Straight Answer.

  2. Pardon, NASA nog steeds een militaire organisatie? Waar haal je dat vandaan?

  3. Bas van Stapelberg zegt

    The Secret History of NASA, Richard Hoagland en Mike Barra. NASA is ontstaan vanuit NACA. Betaald uit de defensie opbrengsten. Medewerkers uit het leger, luchtmacht, marine. Wetenschappers met Duitse achtergrond hadden nooit voor een civiele organisatie kunnen werken zonder gepakt te worden voor oorlogsmisdaden.

Speak Your Mind

*