Site pictogram Astroblogs

“Rond 2025 hebben we buitenaards leven gevonden”

Artistieke impressie van de lokalisatie  van FRB 180916.J0158+65 (ook bekend als R3) in zijn gast-sterrenstelsel SDSS J015800.28+654253.0. De afbeelding van het gast-sterrenstelsel komt van de Gemini-North-telescoop op Mauna Kea in Hawaï. De flits is gebaseerd op data die zijn verkregen met 100-meter Effelsberg-radiotelescoop in Duitsland. De acht afgebeelde radioschotels maken deel uit van het European Very-long-baseline-interferometry Network (EVN).  De koepel is die van Gemini-North. Credit: Danielle Futselaar (artsource.nl)

De maan Europa. Credit: NASA/JPL-Caltech/SETI Institute

Deze boude en opmerkelijk uitspraak is afkomstig van Ellan Stofan, een belangrijke wetenschapper in dienst van het Amerikaanse ruimtevaartagentschap NASA. De volledige quote luidt als volgt:

“Ik denk dat we binnen tien jaar sterke aanwijzingen zullen hebben voor het bestaan van buitenaards leven en ik denk dat we binnen 20 tot 30 jaar definitief bewijs zullen hebben. We weten waar we moeten zoeken én we weten hoe we moeten zoeken. In veel gevallen is de noodzakelijke technologie al beschikbaar en we zijn momenteel goed op weg om deze toe te passen. Ja, als je het mij vraagt zijn we hard op weg om buitenaards leven te vinden.”

Deze uitspraak is gisteren gedaan tijdens een conferentie in het kader van de zoektocht naar buitenaards leven. Het lijkt erop dat het een kwestie van tijd is voor we buitenaards leven gaan vinden in het zonnestelsel, maar welke wereld is de belangrijkste gegadigde? Ik zou mijn geld op Europa inzetten, maar alle mogelijke “oceaanwerelden” in het zonnestelsel zijn kandidaten. Op onderstaande infographic, afkomstig van SPACE.com, zie je een overzicht van alle potentiële waterwerelden in het zonnestelsel.

Credit: NASA/JPL-Caltech/Kim Orr

FacebookTwitterMastodonTumblrShare
Mobiele versie afsluiten