30 november 2023

De Astrovacançe in Grand Champs (Fr.) komt er weer aan!

astrovakantie

Het verblijf van Grand Champs in Cruis (Fr.)

De Astrovacaná§e van sterrenkundevereniging Chr. Huygens in het Franse Grand Champs, aan de voet van de Montagne de Lure bij het dorpje Cruis in de Provençe in Frankrijk, komt er weer aan. Van zondag 24 tot en met zondag 31 augustus a.s. wordt dat kosmische gebeuren gehouden en ook de Astroblogs zal daar weer van de partij zijn, in mijn eigen persoontje welteverstaan. Hieronder een kaartje van Zuid-Frankrijk met de locatie waar we precies zitten, klikken om ‘m te vergooglemapsteriseren.

De omgeving van Grand Champ leent zich uitstekend voor het waarnemen en fotograferen van deep sky objecten, vanwege de donkere luchten. Het weer hebben we natuurlijk niet in de hand, maar we hopen allemaal uiteraard op clear skies eh”¦ sorry ciel clair. Dat bekent dus dat die week al mijn Astroblogs vanuit Grand Champs zullen worden verzorgd, net zoals in 2013.

Share

Comments

 1. André zegt

  Ik heb mijn bussie al vol geladen, we hebben er zin in.

 2. Enceladus zegt

  Jeetje, is er nu alweer een jaar om? Voor mij gevoel is het nog helemaal niet zo lang geleden dat jullie daar zaten.
  Nou veel succes. En ook plezier uiteraard!

  groet,
  Gert (Enceladus)

 3. Avatar foto Martin Schoenmaker zegt

  Heel veel succes en plezier. Stilletjes toch wel erg jaloers. Ik moet ook maar eens een actieve club opzoeken in mijn omgeving.

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: