2 december 2024

10 manieren waarop de mensheid het zonnestelsel zou kunnen vernietigen

01 stellar engineering

Wij mensen blijken meesters te zijn in het verpesten van onze thuisplaneet, maar wie zegt dat we niet verder kunnen gaan en het hele zonnestelsel om zeep kunnen helpen? Geloof het of niet, maar er zijn tien manieren waarop we dat werkelijk voor elkaar kunnen krijgen. Fingers crossed dat we nooit zo lomp zullen zijn!

Oh, onderstaande lijst is deels gebaseerd op een gezonde dosis wilde speculatie 😉

Aanklooien met deeltjesversnellers

02 particle accelerator disaster

Voorafgaand aan de bouw van de Large Hadron Collider spraken sommige wetenschappers hun zorgen uit over de mogelijke gevolgen van het apparaat. De LHC zou namelijk allerlei enge natuurkundige monsters kunnen oproepen, zoals vacu

Share

Comments

  1. Lijkt mij goed om sciencefiction film te maken,

    Vroeger een boek gelezen over, De man die de zon uit doofde , daar is nog nooit een film over gemaakt

    En de Rus die de zon wil verplaatsen door midden van een reuze spiegel, die kans is uitgesloten , dat is blazen tegen een zeilboot, terwijl je zelf in die boot zit. en zo’n spiegel is trouwens niet te produceren .^^

    En Nanobots die de Aarde leegroven , Hierbij beschouw ik de mens zelf als de meest roofzuchtige crimineel ,

    Vanaf de ruimte zal de de mens niet zien zijn , (Nano >> of bacterie klein ), maar de gevolgen van aanwezigheid van zijn bestaan is voor Aardse diversiteit vernietigend , en wat al uitgestorven is, is dus onherstelbaar !

    Er komt een tijd dat al onze wetenschap verkregen door verkenning en ontdekking, zinloos is geworden omdat wij , de mens, niet meer zal kunnen overleven, laat staan voortplanten.
    Bert Haanstra (citeer) De mens zal ondergaan in zijn eigen vuil!

  2. Michiel zegt

    Gelukkig allemaal alleen nog maar theorieën en niets wat we ook daadwerkelijk in de praktijk kunnen uitvoeren 😉

  3. Quote : …dat is blazen tegen een zeilboot, terwijl je zelf in die boot zit…”

    De zon blaast niet alleen tegen die spiegel, maar naar alle kanten (voor / achter / links / boven / onder / rechts en alle richtingen die daar tussen in liggen) . De effectiviteit van de verplaatsing met Thruster volgens Shkadov zit hem er niet in dat je ‘blaast in een zeil’ maar dat je de lichtdruk slecht de andere kant op laat ontsnappen.

    Je vergelijking met een zeilboot is dan ook niet juist; Een betere vergelijking is een opgeblazen ballon die je naar één zijde laat leeglopen —>> weldegelijk een verplaatsing !

    Of de lichtkracht van onze zon groot genoeg zou zijn om het zoonstelsel daadwerkelijk te verplaatsen, weet ik niet…. vooral omdat het geheel nogal wat weegt. (Heet dat “traagheid van massa” of zo iets?)

    Daarnaast in de constructie niet zo stabiel. Satellieten worden stabiel doordat zij in een baan rond het ankerpunt(=zon) draaien… Maar in dat geval wordt de lichtdruk weer alle kanten op verdeeld.

    Ook zou ik het niet zo leuk vinden als in “het verkeerde seizoen”, de Truster tussen ons en de Zon in hangt. De winter duurt toch al lang genoeg. 🙂

    Groet, Paul

Speak Your Mind

*