21 april 2024

Einstein’s artikelen uit 1935 die aan de basis staan van ER=EPR

Een ‘octopus wormgat’ Credit: Olena Shmahalo/Quanta Magazine


Recent is de theorie naar voren gekomen dat kwantumverstrengeling tussen deeltjes in de buurt van zwarte gaten wel eens zou kunnen verlopen via wormgaten – lees mijn ER=EPR blog van gisteren daarover. Centraal daarin staan twee fenomenen, die beiden door Einstein en collega’s in 1935 werden beschreven: de kwantumverstrengeling, die tussen elementaire deeltjes kan bestaan – Einstein sprak van ‘spooky action at a distance‘ – en de wormgaten, tunnels door ruimte en tijd die via zwarte gaten zouden verlopen. Hier de twee ‘oerartikelen’ die aan de basis staan van ER=EPR:

Klik bij beiden op PDF en dan kan je na een simpele verificatie het complete artikel downloaden.

Share

Speak Your Mind

*