4 december 2023

Wacht….is dat een X-Wing in de ruimte?

Twee amateurastronomen hebben een leuke stunt uitgehaald door een X-Wing (bekend uit Star Wars) in de ruimte te brengen! Het gaat natuurlijk niet om een echt exemplaar, maar om een model van het iconische ruimtevliegtuig van de galactische rebellen 😉 – eigenlijk is het vliegtuigje niet helemaal in de ruimte gekomen (want die begint officieel pas op 100 km hoogte), maar toch kwam het speelgoedmodel met een hoogte van 50 kilometer aardig in de buurt! De twee amateurastronomen hebben dit geflikt door de X-Wing aan een stratosfeerballon te hangen, samen met een GPS-apparaat en een camera. De totale kosten van deze “missie”? Slechts 1800 euro 😛 – Nu nog afwachten of hun project het gewenste resultaat heeft – ze hopen namelijk kaartjes te verdienen voor de wereldpremi

Share

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: