Site pictogram Astroblogs

Zijn er vorderingen geboekt bij de vorming van een warpveld?

Credit: H. White et al.

Dat de NASA bezig is om de warptechnologie te verheffen van science fiction naar realiteit is al een poosje bekend, maar de geruchten gaan nu dat er vorderingen zijn geboekt. De NASA zelf zal je er (nog) niet over horen, maar op het forum van NASA Spaceflight, waar ook menig NASA-medewerker aan mee doet, wordt er volop over geschreven. De natuurkundige Harald White is sinds 2012 in opdracht van de NASA bezig met de warptechniek, die we allemaal kennen uit SF-films en -series zoals Star Trek. Hij werkt daarbij met sterke velden van radiostraling, waarmee hij poogt om ‘warp bubbles’ te creëren, de bel rondom een ruimteschip dat met warpsnelheid reist, een snelheid hoger dan het licht. Over de experimenten van White zijn enkele sheets gepubliceerd (hierboven en onder te zien).

Credit: H. White et al

White zelf hult zich in stilzwijgen, maar één van z’n collega’s schrijft op genoemd forum het volgende:

…to be more careful in declaring we’ve observed the first lab based space-time warp signal and rather say we have observed another non-negative results in regards to the current still in-air WFI tests, even though they are the best signals we’ve seen to date. It appears that whenever we talk about warp-drives in our work in a positive way, the general populace and the press reads way too much into our technical disclosures and progress.

Paul M., 24 april 2015 op NASA Spaceflight forum.

Zoals je aan de tweede sheet ziet gaat het bij de experimenten om de White–Juday warp-field interferometer, een experiment bedoeld om een Alcubierre warp bubble te krijgen. Volgens de geruchten zouden laserstralen in een resonantiekamer afgevuurd zijn, waarbij enkele laserstralen de snelheid van het licht overschreden zouden hebben.

Credit: H. White et al

Komende tijd maar even afwachten of het allemaal loos alarm is of dat er daadwerkelijk vorderingen op dit terrein te melden zijn. Hieronder tenslotte nog een video van december 2014, waarin White spreekt over z’n experimenten met de warp drives.

Warp drive and Harold White: A question with no answer

Bron: The Gauge Connection.

FacebookTwitterMastodonTumblrShare
Mobiele versie afsluiten