Site pictogram Astroblogs

Timelapse video van Astrovacance 2015

Afgelopen april was vereniging Christiaan Huygens weer met een groepje astro-hobbyisten naar de Provence in Frankrijk. Van deze Astrovacance heb ik een impressie gemaakt in de vorm van een timelapse filmje.

We hadden vanaf de eerste dag al meteen prachtig weer en de eerste vier nachten mooie heldere sterrenhemels. Soms aan begin van nacht even sluierbewolking, maar die trok dan weer snel weg. De laatste 2 dagen van ons verblijf  was het wel wat bewolkt, maar dat kon de pret al niet meer drukken door die eerste goede nachten.

Tijdens de Astrovacance waren redelijk veel meteoren te zien, zoals ook op dit plaatje te zien is.

Thuis ben ik de afgelopen tijd bezig geweest om al het foto en film materiaal te bekijken, te bewerken en tot timelapse filmpjes samen te stellen. Ik heb het niet geteld, maar ik heb meer dan 1000 foto’s per nacht gemaakt, dus totaal zo’n ruim 4000 foto’s verzameld. Daarnaast nog filmmateriaal van de diverse dagopnames. In de timelapse heb ik bij lange na niet alles kunnen verwerken want dan zou ik op zo’n kwartier film komen. De meeste internet viewers haken na 5 minuten af, dus heb ik de video beperkt tot deze 5 minuten.

Astrovacance 2015 FullHD

Ik hoop dat jullie er met plezier naar kunnen kijken. Zelf ben ik altijd bijzonder geboeid als ik timelapses zie van sterrenhemels of veranderende wolkenpartijen.De timelapse is in HD opgenomen, maar om in HD te kunnen bekijken moet je deze even zelf instellen onder settings van YouTube  op 1080HD of 720HD.

FacebookTwitterMastodonTumblrShare
Mobiele versie afsluiten