24 september 2018

en als “lente-afzakkertje” nog maar een melkwegstelsel!

Messier 88 in Coma Berenices

Messier 88 in Coma Berenices

en wel in de vorm van het melkwegstelsel Messier 88, welke te vinden is het lente sterrenbeeld Coma Berenices. Nu wil ik absoluut niet als een “klaagblaag” overkomen want..eh…het zijn de afgelopen paar weekjes voorwaar best wel glorieuze tijden geweest voor den praktischen astronoom en wel

Reacties

  1. Jan, mooie plaat die je geschoten hebt. En volgens mij heb je een nieuw record verbroken van de verhouding afbeeldingen/tekst, mijn inschatting is deze nu 1/10. 😁

  2. Nog even ter aanvulling op je foto: ik heb ‘m zojuist met het programma UniMap geanalyseerd en die heeft talloze deep sky objects in de foto herkend! Kijk maar zelf – dubbelklikken om ‘m te verdeepskyeriseren.

    M88-23-april-2015_unimap

  3. Jan Brandt zegt:

    Leuk Arie!!!!….enne ikke maar denken dat ik maar één fuzzy blob op de gevoelige plaat…eh…CMOS heb gezet, blijkt het zomaar een hele kudde te zijn!! Nou ja, eigenlijk ook weer niet zo heel erg verbazingwekkend gezien het gebied..”galaxy country”..waarin M88 zich bevind!! Unimap??? Nooit van gehoord….toch maar eens effe kijken wat dat nou weer voor leuks is!!

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.