Help mee Brian May in Nederland een lezing over sterrenkunde te laten geven

Brian May kennen we allemaal als de virtuoze gitarist van Queen, maar minder bekend is dat hij eigenlijk sterrenkundige is [1]Hij begon sterrenkunde te studeren aan het Imperial College in Londen, hetgeen stopte toen z’n hobby als lid van Queen een tikkeltje uit de hand liep en ze vanaf 1973 hit aan hit scoorden. Pas … Continue reading. Het initiatief is nu genomen om Brian May naar Nederland te halen om hem in Utrecht een lezing te laten geven over wetenschap, in het bijzonder over de sterrenkunde waarin hij is gespecialiseerd. Via de website Live on Demand is het initiatief gedaan en om May naar Nederland te halen zijn 250 fans nodig die willen komen kijken en luisteren. Kaartjes voor de lezing kosten € 35,-, een bedrag dat wordt geretourneerd als de lezing niet door gaat. Op dit moment zijn er 89 91 inschrijvingen, dus er worden nog 161 159 mensen gezocht. Wat mij betreft een prima initiatief! Er is een mogelijkheid om ook als groep te gaan, dus als blijkt dat er op de Astroblogs genoeg animo voor is, dan kunnen we ons wellicht als groep aanmelden!  Hieronder is nog een video te zien, waarin May vragen beantwoord van studenten uit Oxford over sterrenkunde.

Bron: Live on Demand.

References[+]

References
1 Hij begon sterrenkunde te studeren aan het Imperial College in Londen, hetgeen stopte toen z’n hobby als lid van Queen een tikkeltje uit de hand liep en ze vanaf 1973 hit aan hit scoorden. Pas veel later kon May de studie weer oppakken en in augustus 2007 studeerde hij af op het onderwerp zodiakaal licht in het zonnestelsel.

14 gedachten over “Help mee Brian May in Nederland een lezing over sterrenkunde te laten geven

 1. Leuk, Arie! 🙂

  Nee, er is nog geen streefdatum of locatie bekend! Ze hebben zelfs Brian nog niet gevraagd, omdat ze eerst zeker willen weten dat er genoeg animo is. Ik weet niet hoe ze bij het bedrag en aantal zijn gekomen, wellicht met behulp van de Queen fanclub.

  Ik zal dit ook nog verspreiden. Zou leuk zijn als ze het voor elkaar krijgen en Brian het ook ziet zitten. Er staat op de website dat indien het niet doorgaat, of jij niet kan op de voorgestelde datum, dat je dan je inleg volledig terugkrijgt.

 2. Vaag, maar interessant. Best prijzig €35,00 als ik dat vergelijk met de gemiddelde voorstellingen uit het nieuwe theaterboekje (Luxor)
  Ik houd het nog even in beraad.

 3. Ja, het is prijzig. Maar het is ook best wel exclusief denk ik, zo’n lezing van brian May over sterrenkunde. Ik weet niet of die groepsmogelijkheid betekent dat je korting krijgt. Ik zal dat eens informeren bij degene die mij hierover tipte. Via hem heb ik overigens begrepen dat Brian erg positief staat tegenover dit initiatief, dus er zal zeker al contact met hem hierover zijn.

 4. Brian kennende zal hij er zeker positief tegen over staan. Maar hij is nog niet officieel benaderd en heeft nog niet toegezegd, voor zover ik weet.

  Overigens ben ik van plan binnenkort naar London te gaan voor een soortgelijke lezing, waar de prijs £45,- is, dus ik denk dat dit best redelijk is, gezien de exclusiviteit inderdaad.

 5. Hoi Arie…als je gaat boeken…boek mij dan mee….want..eh…dit lijkt me echt heel erg leuk!!!
  OK…het is “redelijk pittig geprijsd”….maarre voor een lezing van zo’n bijzondere (en bijzonder aardige!!) “pop en astro-icoon”, die ook nog eens voortkomt “uit de stal van Patrick Moore” mag voor mij zeker de knip schaamteloos worden geplunderd!!!!!

  • OK, da’s mooi. Paul heeft ook al belangstelling, dus dat maakt al drie kaartjes. Gert en Monique denken er nog over na, toch? En vanuit onze astro-kunstredactie is de aanwezigheid van Daniela denk ik zelfs verplicht. 🙂

   • Ik zou het idd wel leuk vinden. Kosten maken mij niet zoveel uit, ik zit alleen wel met m’n taxi-kilometers. Maar in principe heb ik wel interesse! Zo, tijd voor een nieuw stoombadje om m’n neus vrij te maken – ik zit op deze eerste zomerse dag van het jaar ziek thuis 🙁

   • Ik wil ook wel. 35 euro valt op zich nog mee… Mijn bezoek aan hollander Andre Kuipers kostte ook al 27,50. Ben wel benieuwd of de gekozen datum en tijd mij gunstig uit gaan komen, want voor deze Tukker is Utrecht niet bepaald ‘om de hoek’… 😉

    Voor die 35 euro kom ik ook nog eens in de gelegenheid om de andere Astrobloggers eens in levende lijve te ontmoeten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.