26 februari 2024

Emergency Asteroid Defence Project gestart om Aarde te beschermen tegen gevaarlijke planetoïden

eadp

Vandaag is in het planetarium in Kopenhagen de Indiegogo campagne gestart om het grote publiek te betrekken bij het

Share

Comments

  1. Galaxy zegt

    Het is toch goed dat er soms planetoïden op aarde neer storten zodat er weer nieuw materiaal op aarde beland?

  2. Toen er nog geen leven op aarde was, was het goed dat er planetoiden en kometen op aarde vielen. Maar met een planeet vol planten, dieren en mensen veroorzaakt zo’n inslag heel veel ellende. We kunnen de materialen van asteroiden beter gaan halen terwijl ze op grote afstand langsvliegen (asteroid mining) en moeten ons beschermen tegen destuctieve inslagen. Verschillende organisaties houden zich hier nu mee bezig. EADP kijkt vooral naar relatief kleine asteroiden (grofweg tussen 25 meter en 1 kilometer doorsnede) die pas laat worden gedetecteerd en snel moeten worden uitgeschakeld.

Speak Your Mind

*