23 juli 2024

Doem-alert! Op 24 september 2015 zou een planetoïde inslaan op Aarde

Ja hoor mensen, het is weer zo ver. Een nieuw doemscenario is in aantocht en op Internet wordt er al volop over gespeculeerd – YouTube wemelt van de video’s hierover. Het zou dit keer gaan om de inslag op aarde van een grote planetoïde of komeet op donderdag 24 september 2015. Doemdenkers en Niburisten denken dat de Amerikaanse regering informatie over deze aanstaande ramp zou achterhouden, om zodoende paniek onder de bevolking tegen te houden. Het schijnt allemaal begonnen te zijn met een brief die dominee Efrain Rodriguez op 12 november 2010 schreef aan de NASA, een brief getiteld “Letter to the Space Agency” meteor heading toward Puerto Rico. De beste man zegt dat de NASA z’n bange vermoedens heeft bevestigd en dat er inderdaad een planetoïde gespot is die richting aarde vliegt. Vervolgens kwam daar de Franse minister van Buitenlandse Zaken, Laurent Fabius, die mei 2014 publiekelijk verklaarde dat ‘de aarde nog 500 dagen heeft om klimaatchaos te voorkomen’. Hij schijnt dat inderdaad gezegd te hebben, alleen verwees hij daarbij naar de aanstaande VN-klimaatconferentie in Parijs in november dit jaar, waarvan hij hoopt dat het een positief resultaat zal hebben. Tenslotte kwam de NASA nog aan met de melding dat in april dit jaar een Planetary Defense Conference (PDC) in Frascati (Italië) zou worden gehouden, waarin zou worden ingegaan op scenario’s bij naderende planetoïden. Op die PDC-pagina komt de NASA met een fictieve inslag van een planetoïde, die op 13 april 2015 zou zijn ontdekt. Afijn, slotsom van dit alles is dat de doemdenkers weer genoeg grondstof hebben voor geruchten en rampscenario’s en dat er op 24 september a.s. volgens hen een grote inslag zal komen. En net als alle voorgaande keren dat we overspoeld zouden worden met rampspoed – denk aan planetoïde 2003 QQ47, planetoïde 324 Bamberga, de talloze supermanen, komeet ISON, de Maya-voorspelling over 21 december 2012, komeet Elenin en al die talloze andere voorspellingen – zeg ik de lezers: mensen wees gerust, er vindt op 24 september 2015 GEEN inslag plaats van een grote planetoïde of komeet. Talloze surveys wereldwijd (zoals de Lincoln Near-Earth Asteroid Research en de Catalina Sky Survey) houden constant de NEO’s (Near Earth Objects) en PHA’s (Potentially Hazardous Asteroids) in de gaten en van geen enkele is bekend dat die op of rond die dag in zal slaan op aarde.

Share

Comments

 1. Martin Schoenmaker zegt

  Het is echt schering en inslag, dit soort verhalen…. 😉

 2. “Talloze surveys wereldwijd (zoals de Lincoln Near-Earth Asteroid Research en de Catalina Sky Survey) houden constant de NEO’s (Near Earth Objects) en PHA’s (Potentially Hazardous Asteroids) in de gaten en van geen enkele is bekend dat die op of rond die dag in zal slaan op aarde.”

  Stel, ik zeg dus niet dat het gebeurd, dat ze echt iets groots ontdekken met de nodige massa en dat met 100% zekerheid op de aarde zal inslaan. Stel hé. Ik twijfel er dan wel eens aan of daar echt ruchtbaarheid aan zou worden gegeven.

  • Enceladus zegt

   Denk je dat het niet zou uitlekken? Of dat het niet zou opvallen als plotseling in een bepaald land opvallend veel hoogwaardigheidsbekleders hun biezen pakken (verondersteld dat bekend zou zijn waar de inslag zou plaats gaan vinden)?

   groet,
   Gert (Enceladus)

   • Órelindë zegt

    ….En stel dat dat nu idd al gaande is? Hoe verklaar je dat? In plaats van hapklare antwoorden te geven ga eerst op onderzoek uit. Sceptisch zijn is okè, maar niet bijvoorbaat alles al af te doen met dat een ieder onzin praat. Of zijn jullie debunkers? Want daar lijkt het verdomd veel op.

    • Órelindë, bedankt voor je reactie. De crux is volgens mij dat we helemaal geen hapklare antwoorden geven, en dat er nou juist met grote instrumenten continue onderzoek wordt gedaan om te kijken of er geen grote planetoïden onze kant uit komen. Dus precies wat jij zegt: doe onderzoek en kijk of de voorspellingen juist zijn. En wat is de uitkomst van dat onderzoek: dat die voorspellingen niet juist zijn. Dan kan je dat vervolgens afdoen als debunken, maar volgens mij is het gewoon zeggen dat een voorspelling niet juist is op basis van empirisch onderzoek, niets meer en niets minder. Het zou kunnen dat jij dan vervolgens zegt dat het onderzoek niet juist is. Maar dan is mijn vraag: toon aan dat het empirisch onderzoek, zoals dat gedaan wordt door de Lincoln Near-Earth Asteroid Research en de Catalina Sky Survey, niet klopt.

     • Of de aarde nu wel of niet zal vergaan of geraakt word door een astroïde. Een ding is zeker deze planeet heeft het zwaar genoeg. We zijn nog niet eens in staat om de natuurlijke motor van de aarde draaiende te houden en proberen alles te vervangen. We proberen de zwarte gaten te creëren en te onderzoeken. Men heeft zelfs geprobeerd om tot de kern van deze planeet te boren. Waarom?Waarom. Is het niet belangrijker om deze prachtige planeet te behouden? .Een ding is zeker met onze technologieën hebben we de laatste 200 jaar enerzijds vooruitgang geboekt maar anderzijds flinke schade toegebracht. Ik schaam me dan ook tot in het diepste van mijn ziel om te zien dat wat zuiver is onzuiver word gemaakt. Het integreren van oude wijsheden worden nu door computerfreaks gedaan. Zij spelen het spel van diversen computers games zonder te beseffen dat er vele levende wezens rond gaan op deze leefbare bol .We willen alles ontrafelen maar sommige wijsheden zijn gelukkig niet te ontrafelen en dat met of zonder onderzoek.

     • Enceladus zegt

      ‘De natuurlijke motor van de aarde’? Wat bedoel je daarmee?

      ‘Men heeft zelfs geprobeerd om tot de kern van deze planeet te boren.’
      Wat is hiervoor je bron? Besef je dat zo’n lange boor maken niet eens mogelijk is?

      groet,
      Gert (Enceladus)

     • https://nl.wikipedia.org/wiki/Superdiep_boorgat_van_Kola
      Rusland, de eerste insteek van dit boorgat was om de kern van de aarde te bereiken.

     • Martin Schoenmaker zegt

      Heb je jouw link wel gelezen?

      “Aanvankelijk was het plan tot 15.000 meter te boren, maar men gaf op na 24 jaar en 12.262 meter”

     • Enceladus zegt

      Ik vermoed dat sommige mensen automatisch het woord ‘kilo’ voor meter denken.
      Je zult het verschil te voet moeten afleggen… 😉

      groet,
      Gert (Enceladus)

     • R.M, dat ene zinnetje “Het integreren van oude wijsheden worden nu door computerfreaks gedaan. Zij spelen het spel van diversen computers games zonder te beseffen dat er vele levende wezens rond gaan op deze leefbare bol” kan ik ook niet helemaal volgen. Kan je dat even toelichten, met name dat eerste zinnetje over het integreren van oude wijsheden door computerfreaks.

     • Enceladus zegt

      Los van de inhoudelijke betekenis (die voor ons vooralsnog abracadabra is), is de zin taalkundig een rommeltje. Worden –> wordt.

      Ik vermoed overigens Arie dat we hier nooit meer wat van horen.

      groet,
      Gert (Enceladus)

     • Zoek maar op:

      Keywords:

      CERN 23 september
      23 september 2015
      Google Maps: 9/23/2015 (Redirected to CERN)

     • Enceladus zegt

      Beste Saten,

      9/24/2015 leidt in Google Maps ook naar CERN. En heb je gezien dat het postkantoor van CERN de code 23 heeft?

      Maar als je het niet vertrouwt, dan raad ik je aan om de komende drie weken al je geld er doorheen te jagen. Nu heb je er nog wat aan… En mocht er op 23 september niks gebeuren, dan heb je in ieder geval de economie lekker gestimuleerd. 😉

      groet,
      Gert (Enceladus)

   • Hij slaat in in Syrië 😉

 3. Die surveys staan niet onder overheidstoezicht, dus ik zou niet weten waarom de betrokken wetenschappers dit niet zouden publiceren.

 4. Yochem zegt

  Wie gelooft dat nu?
  Dat de NASA iets voor ons achter zou houden…

  • Monique zegt

   Hahaha foei, Yochem toch… Deze dan: van het een op het ander kom je op NASA . Ik zat net even in het zonnetje buiten in de nieuwe Veronica gids te lezen over de Scientology kerk. De Scientology-kerk is n.l. in rep en roer. Waarom? Om de verpletterende documentaire Going Clear (dinsdag op NPO2)
   De stichter van de grootste religie in de twintigste eeuw is Lafayette Ronald Hubbard.
   http://www.scientology.nl/l-ron-hubbard.html

   Nou meen ik mij te herinneren dat zijn naam ook iets van doen had met de oprichter (John Whiteside Parsons) van Jet Propulsion Lab, Areojet en de hedendaagse raketten 😀
   Die Jack Parsons (John Whiteside Parsons), was een vreemde jongen.
   http://obscurantist.com/oma/parsons-john/

   Boek: Sex and Rockets: The Occult World of Jack Parsons

   http://www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/0922915970/ref=nosim/rambles#reader_0922915970
   The Occult Roots Of NASA, the All Seeing Eye, and related Information:
   http://www.bariumblues.com/jpl.htm

   Een stukje Scientology achtergrond uit de Veronica gids.

   Citaat: Volgens het geloof zijn wij allen onsterfelijke geesten in een sterfelijk lichaam. Ervaringen uit dit leven en een eerder leven worden volgens de leer vastgelegd in het brein.Deze herinneringen komen weer boven in soortgelijke situaties in het heden en zorgen voor ongepast en zelfvernietigend gedrag.
   Scientologists geloven ook dat de alien-dictator Xenu75 miljoen jaar geleden miljarden ‘wezens’ naar wat nu de aarde is verbrande om ze in vulkanen om het leven te brengen. En dat de zielen van deze wezens (thetans) aan mensen blijven hangen, waardoor ze problemen krijgen. Jezelf vrij maken van de thetans, oftewel clear gaan, is het einddoel.

   Smiley

   Tsja, tis toch wat.

 5. Yochem zegt

  JPL & Jack Parsons (De zwarte Magica), altijd met stofjes in de weer, tot zover zelfs dat hij zichzelf opblies…

  Kijk hier eens naar Monique…

  https://www.youtube.com/watch?v=ROBJ8AvQl08

 6. Yochem zegt

  Dat we onsterfelijke geesten zijn, deed me denken aan een programma wat ik gezien had en waarvan ik onder de indruk was. Niet alles wat we zien, is de werkelijkheid en er is meer tussen hemel en Aarde…

  Dit gaat over bijna dood ervaringen van mensen, onderzocht door Pim van Lommel…

  Citaat bij de aflevering: Cardioloog Pim van Lommel is internationaal bekend door zijn onderzoek naar bijna-doodervaringen bij patiënten die een hartstilstand hebben overleefd. Hij legt uit wat een bijna-doodervaring is en hoe het je leven diepgaand en voor altijd beïnvloedt.

  http://www.npo.nl/ntr-academie/02-08-2013/NPS_1226786#0

  • Monique zegt

   Bedankt voor de zeer interessante link, Yochem. Ik heb aandachtig zitten luisteren. Wat een bijzonder intelligent mens, die Pim van Lommel. Een moeilijk onderwerp wat niet zomaar geaccepteerd wordt.
   Er is een volgend ‘level’ … ga dat maar eens wetenschappelijk onderbouwen. Uhm, dat werkt nu zo eenmaal niet.
   Ik ben niet gelovig, maar hier zit een kern van waarheid in.

   • Yochem zegt

    Klopt Monique, die Pim van Lommel vond ik ook een duidelijke, heldere intelligente man, die zijn vak snapt en het nog goed kan verwoorden ook. Een man op de juiste plaats, want hij luistert naar zijn patiënten, dat is ook maar weinig hooggeleerde artsen weggelegd, want die luisteren liever naar zichzelf…

    De wetenschap geloofd niet in een ziel/geest en dus bestaat dat voor de wetenschap ook niet. Maar ik weet van mezelf dat mijn lichaam ouder wordt en dat naarmate ik ouder wordt, er wel energie verdwijnt uit mijn lichaam, tot het lichaam op of kapot is (dood).

    Maar ik ben me ook van mijn geest bewust die mij mijn karakter geeft en levenslust en dat zit niet in mijn hersenen, maar heeft dit lichaam nodig, om hier te kunnen zijn (op Aarde cq. planeet).

    Ik ben geen zwever, maar het heelal bestaat al zo lang, dat we echt de enige niet zijn (planeet met leven) en dat de mensheid niet de koploper is (misschien wel: “ver van”. Who knows!) in de evolutie in een straal van 100 lichtjaar (of een klein stukje verder) en dat er tussen hemel en Aarde meer is als dat wij weten, omdat we nog onderontwikkeld zijn als mensheid in “de wetenschap”. Zoals een kleuter vindt dat hij/zij al groot is.

    Zo! Leg ik even heel mijn ziel en zaligheid hier op tafel… 🙂

 7. Obelix zegt

  “Doem-Alert”

  Huu ? Eng ! Spannend !
  Wat gaat er dan eigenlijk gebeuren, zo ongeveer precies ?

  Voor de zekerheid zet ik de afspraak met m’n tandarts toch even een weekje naar achter….
  Stel je voor dat het niet nodig blijkt te zijn ‘geweest’ ? 😀

  Groet, Paul

  • Monique zegt

   Niks aan de hand Paulix, ik laat de afspraak met mijn tandarts gewoon staan hoor.

   • Yochem zegt

    Dan zul je het wel een knappe vent vinden…

    Het is mijn vriend ook niet, dus ik geef Paul gelijk…
    Is net de pijn uit je gezicht en blijft je drinken weer normaal binnen en is de familie uitgelachen om je scheve smoelwerk, krijg je als toetje zo’n steen op je knar.

 8. Tsjonge, het kan verkeren. Beginnen we met een blog over ‘doomsday’ 24 september a.s. en dan eindigen we bij Pim van Lommel’s hypothese over het bewustzijn na de dood. Nou ja op zich nog wel on topic, als we 24 september de armageddon gaan meemaken (wat overigens niet zal gebeuren, weest gerust) dan kunnen we natuurlijk speculeren over de vraag wat er daarna met ons bewustzijn gaat gebeuren. 😀

  • rudiev zegt

   Ik verwacht dat deze discussie nog 4x van onderwerp verandert en dan komen we toch echt weer op de nazi’s uit. (godwin)

   Hoewel “Doemdenkers en Niburisten denken” .. het zouden dan ook nog aliens kunnen zijn die een rotsblok op de aarde afsturen. Maar, …natuurlijk komt dat omdat die nog boos waren op de nazi’s.

  • Monique zegt

   Meer omdat ik denk dat we geen armageddon gaan meemaken Yochem.
   Sorry Arie excuses, je hebt gelijk ook.
   Smiley

   @Rudie, Don’t Mention the War!
   https://www.youtube.com/watch?v=yfl6Lu3xQW0

 9. Jan Brandt zegt

  Ah…. Pim van Lommel is back again on Astroblogs, oh yeah!!…word ik weer erg happy van….Ik was, vanwege dat bewuste boek “eindeloos bewustzijn”, al een tijdje een bewonderaar van deze ozo vriendelijke en slimme man en ik werd al helemaal happy toen mijn stokoude, supergezellige (94+!!) scheermes-scherpe “asfalttante” (haar smakkelijke bakjes thee waren “straffer” dan het asfalt van de A16..hihi!!) een jaartje of acht geleden, toen ik haar vertelde over het tv-optreden van deze eerbiedwaardige meneer van Lommel, zich opeens liet ontvallen “Oh, je hebt het over “neefje Pim”!!……Eh…”neefje Pim”???….Blijken onzer beider oma’s zussen te zijn..ach ja!!!

 10. roberto philippo zegt

  Volgens mij zouden we ons geen zorgen moeten maken ook al is het waar. Bij een inslag die globaal merkbaar is zal 0.05 % van de mensheid overleven, als die mazzel hebben. Deze zullen zich voor meer dan een deccennia in leven moeten houden ondergronds, met de hoop eens weer naar de oppervlakte te kunnen rijzen. En dan wil je niet weten wat je aantreft. Na ongeveer een honderd jaar zal er weer een heel klein beetje beschaving op gang komen. Je zal het maar op moeten ruimen. Mijn hoop is dat als er een inslag komt dat ie precies op mijn dak valt. Dan mogen jullie verder de puinhoop opruimen. Ik ga lachend ten onder. Zo aan mijn kant geen paniek. En bij jouw.

 11. Dat zal nooit gebeuren. In 2012 hebben ze dat ook gezegt. Maar wij zitten nu in 2015. Ze hebben geen enkel bewijs. Wees gerust!! 😉

 12. De mens zal nooit heelemaal verdwijnen er zal altijd een groepje over blijven geen ras in het universum zal ooit uit sterven het maakt niet uit wat er gebeurt of gaat gebeuren dat hoort allemaal bij het proces van het universum of het nu met groote verliezen zijn of geen eentje alles heeft een doel en geen een levend wezen in het universum word verspilt

  Dus ook geen doomsday in september

  • Enceladus zegt

   Wat een onzin. Er lopen sinds 65 mijoen jaar geleden ook geen dino’s meer rond. Wij hebben als soort echt geen streepje voor hoor; het kan ook zomaar in één klap met ons afgelopen zijn. Maar in september inderdaad nog niet, want ik wil eerst nog even met vakantie. 😉

   groet,
   Gert (Enceladus)

   • Klopt niet heelemaal er zijn genoeg dieren over gebleven na 65 miljoen jaar kijk maar naar de krokodil en sommige reptielen en knaagdieren ze zijn alleen veranderd 😀

    • En anders wordt het wel gekloond in Zuid-Korea 😉 (geen sciencefiction)
     https://youtu.be/xmlpSOHc5A4

    • Enceladus zegt

     Ja Matrix, maar dat zijn andere soorten. Als er hier onverhoopt een flinke planetoïde inslaat dan is het met ons als soort echt gebeurd hoor! Tenzij we slim genoeg zijn om onszelf bijtijds de verspreiden over het zonnestelsel en verder de ruimte in. Daarom pleit ik steeds weer voor bemande ruimtevaart. Het vergroot onze kansen als soort.

     groet,
     Gert (Enceladus)

     • Juist en dat zal dan ook gebeuren maar dat is voor ons kleine man niet weg gelegt alleen voor de dikkoppen….zelfs hier op aarde hebben ze ondergrondse complexen die worden zo als dumbs genoemd (deep underground militairy base) amerika stopt miljaarden in dat soort projecten waaronder f.e.m.a ook een onderdeel van dat heele gebeuren is.dat kun je allemaal vinden op youtube (dumbs,fema camps)kompleten infra structuur zo als boven grond dat vind je ook onder gronds

     • Vergeet de vogels niet, dat zijn allen afstammelingen van de dino…

      En als de dikkoppen daar zitten, wat dan? Gaan ze de komende 500 jaar zitten toepen daar…
      Ik gok dat de rat het boeltje hier dan gaan overnemen. Slim, intelligent, handig, survivors, ziektebestendig en sociaal.

   • Het is dan wel geen krokodil, maar deze amfibieën wonen bij ons in de vijver (klik op foto voor het filmpje)

    We hadden hier laatst een flinke bijenzwerm die je op afstand kon horen aankomen. En ik hoop dat die buxus rupsenplaag onze tuin overslaat (ze zijn al gesignaleerd) Gelukkig nog geen rupsen te zien, maar wel een soort spinrag.

 13. dit gaat niet gebeuren wees gerust

 14. 100 % zeker dat er NIETS aan de hand is.
  Maar wel een aantal toevalligheden, bijvoorbeeld dat de Paus 23 september de Verenigde Staten bezoekt.
  Jade Helm 15, vreemde militaire actie van de VS in eigen land, ook veel dichte supermarkten in de VS.

  Zoek maar eens op internet!

 15. Lekker dan, ik heb net het gras gemaaid😕

 16. geen paniek we zijn er allemaal nog 😉 denk ik …. bedoel ik heb geen idee eigenlijk wat nu op dit moment op de andere kant van de wereld afspeelt.. hahahaha

 17. 🍔 zegt

  nu is het een maand later we zijn er allemaal nog dus het was NIET waar bijna elk jaar zeggen ze dat de wereld vergaat er is niks gebeurd lolllllll

Speak Your Mind

*