14 juli 2024

Vrijdag 22 mei Plancks Symposium in Leiden

Plancks

Op vrijdag 22 mei a.s. wordt in het Gorlaeus Laboratorium in Leiden het Plancks Symposium gehouden. Diverse internationaal bekende natuurkundigen zullen dan presentaties geven over uiteenlopende onderwerpen. Het symposium vormt de start van de Plancks League, de wedstrijd tussen 22 teams van studenten uit diverse landen, die strijden om de beste te zijn in theoretische natuurkunde. Voor het symposium zijn nog steeds kaarten beschikbaar. Vorig jaar was het Plancks symposium in Utrecht en de kaarten ervoor waren binnen enkele minuten uitverkocht – met name door de presentatie van Stephen Hawking. Die laatste is er nu niet bij, maar dat maakt de keur aan presentaties dit jaar er zeker niet minder op, zie de sprekers met hun onderwerp hieronder. Wij zullen er van de Astroblogs ook bij zijn en verslag doen van het symposium.

14:15-15:00 Carlo Beenakker

Share

Speak Your Mind

*