22 oktober 2018

Doem Alert 2! Op 28 mei a.s. zou een planetaire uitlijning voor een aardbeving zorgen

Weten jullie ‘t nog van de vorige Doem Alert, nog maar drie dagen geleden? Een planeto

Reacties

 1. Enceladus Enceladus zegt:

  Volkomen onzin inderdaad, maar…. de kans dat er in Californië weer een keer een grote aardbeving zal plaatsvinden is natuurlijk redelijk groot. Ik zag na de tsunami in Japan een programma op tv waarin er een verband werd gezien tussen aardbevingen langs de ‘Ring of Fire’ in Nieuw-Zeeland, Indonesië, Japan en Canada in de afgelopen jaren. Er werd in dat programma gesteld dat de Pacific Plate kloksgewijs spanning opbouwt en ontlaadt.

  Nu hebben zich in Canada (British Columbia) aardbevingen voorgedaan in april 2014 en ook april dit jaar. Erg veel schade was er niet, maar 6,7 (2014) en 6,1 (2015) is toch geen kinderspel. De kans dat Californië nu ‘aan de beurt is’, wordt eigenlijk met de dag groter. Ik wil geen onheilsprofeet zijn, maar er zou zomaar eens een aardbevingsramp kunnen plaatsvinden daar. Als dat gebeurt, dan heeft dat echter helemaal niets met welke samenstand van planeten dan ook te maken. Maar ja, maak dat die meneer Hoogerbeets dan maar eens duidelijk…

  groet,
  Gert (Enceladus)

  • Ja precies, ik zeg niet dat er daar in Californië geen aardbeving kan gebeuren, alleen zal dat niet – áls er eentje plaatsvindt – niet komen door welke planetaire uitlijning dan ook.

   • Enceladus Enceladus zegt:

    Klopt. Mijn vrees is niet de angst voor een flinke aardbeving (want daar kun je toch niks tegen doen), maar dat meneer de onheilsprofeet per ongeluk gelijk lijkt te krijgen als er puur toevallig toch een aardbeving plaatsvindt.

    groet,
    Gert (Enceladus)

 2. Monique Monique zegt:

  Ik vind meneer maar een paniekzaaier. Aardbevingen worden veroorzaakt door schuivende aardplaten zover ik weet. Wil je op de hoogte blijven van alle aardbevingen:

  http://www.wolton.net/quake.html

  Even aanklikken, uitpakken en je hebt meteen 3-D overzicht van de aarde met alle aardbevingen en allerlei opties. Je kunt de aarde draaien en inzoomen.
  Earthquake 3D is FREE! Download it and use it NOW! No complicated setup or installation. Just unzip it and it’s ready to go.
  Twee screenshots van gemaakt:
  http://i.imgur.com/hHK9bW1.png

 3. De amerikanen kunnen er ook wat van hahaha,we zien wat er gaat gebeuren,ook planet x is de topic van de paniekzaaiers.

 4. Beste ,
  Is er een mogelijkheid om dit soort mensen te veroordelen , met dit soort berichten is niemand mee gediend toch

  • Zeg maar Arie hoor. 🙂 Tsja, veroordelen lijkt mij een tikkeltje te ver gaan, als je het juridische veroordelen bedoeld. Maar het enige wat we kunnen en moeten doen is het volgens mij aan de kaak te stellen, er een verhaal tegenover stellen, laten zien dat het gebakken lucht is.

 5. Beste Arie ,
  Ten eerste ik ben een dinosaurus in dit gebied , maar er moet toch iets zijn om dit soort mensen op hun “vakgebied” een verbod op te legen op zulk soort uitspraken

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.