23 juli 2024

Doem Alert 2! Op 28 mei a.s. zou een planetaire uitlijning voor een aardbeving zorgen

nog maar drie dagen geleden? Een planetoïde zou op 24 september 2015 inslaan op aarde en voor hel en verdoemenis zorgen. We zijn nog niet bekomen van de schrik of tot ons komt het verhaal dat ene Frank Hoogerbeets uit Nederland van Ditrianum.nl beweert dat er op 28 mei a.s. een planetaire uitlijning (Engels: ‘planetary alignment’) is en dat er als gevolg daarvan een zware aardbeving zal plaatsvinden.

De planeten op 28 mei 2015 om 23.00 uur UTC (via https://www.fourmilab.ch/solar/).

Er staat sinds 29 april j.l. een 24 minuten durende video op YouTube (zie hieronder), waarin Hoogerbeets in gaat op die komende uitlijning, met name van de twee binnenplaneten Mercurius en Venus, welke zal leiden tot een aardbeving in Californië met een kracht van – schrik niet – 9,8 op de schaal van Richter. Tijd voor de bewoners aldaar om de koffers te pakken en snel naar Europa te migreren? Nee hoor, zelfde verhaal als bij Doem Alert 1 over de planetoïde van 24 september a.s.: het klopt van geen kanten, het is op géén enkel geldig argument gebaseerd! Kijk eerst naar de video, lees daarna waarom het niet klopt.

In de video komt Hoogerbeets met diverse vormen van uitlijningen, waarbij de ene keer enkele planeten op één lijn staan, maar de aarde daar weer buiten ligt, de andere keer dat uitlijningen haaks op elkaar staan. In beide gevallen zijn ze niet eens uitgelijnd met de aarde! Door hun gezamenlijke gravitationele interactie zouden de planeten op 28 mei a.s. – een ‘earth key date’ volgens Hoogerbeets – zo´n enorme kracht uitoefenen op de breuklijn van de Noordamerikaanse en Pacifische platen dat er een enorm krachtige aardbeving van 9,8 op de schaal van Richter in Californië zou volgen. Kan dit? NEE, dit kan absoluut niet! De gravitationele interactie van de planeten is te zwak om zo’n aardbeving te veroorzaken. Er is hoogstens een zwakke correlatie gevonden tussen een bepaald soort lichte aardbevingen en de maan. Maar dat is logisch: door z’n nabijheid is de invloed van de maan 50 keer sterker dan van alle planeten bij elkaar, dus een planetaire uitlijning – welke dan ook! – kan nooit een krachtige aardbeving veroorzaken.Hier komt nog bij dat Hoogerbeets een rijm van de beroemde voorspeller Nostradamus ten tonele voert, dat de planetaire uitlijning van 28 mei zou beschrijven:

`The trembling so hard in the month of may, Saturn, Capricorn, Jupiter, Mercury in Taurus: Venus also, Cancer, Mars, in Virgo, Hail will fall larger than an egg.`

Als we dan vervolgens kijken waar de planeten zich bevinden klopt er niet veel van deze rijm: Saturnus staat die dag in Weegschaal (Libra), Jupiter staat in Kreeft (Cancer), Mercurius in Stier (Taurus) – ah, da´s wel juist! – Venus staat in Tweelingen (Gemini) en Mars tenslotte staat in Stier (Taurus), dus slechts één van de vijf planeten is goed. Geen idee waarom deze kwatrijn gebruikt wordt, maar hij strookt niet echt met de werkelijke situatie op 28 mei a.s. aan de hemel.Kortom, mijn advies is om 28 mei 2015 gewoon te gaan doen wat je altijd zou doen, zelfs als je bewoner van Californië bent, en je niet van de wijs te laten brengen door het bericht. Bron: Bad Astronomy.

Share

Comments

 1. Enceladus zegt

  Volkomen onzin inderdaad, maar…. de kans dat er in Californië weer een keer een grote aardbeving zal plaatsvinden is natuurlijk redelijk groot. Ik zag na de tsunami in Japan een programma op tv waarin er een verband werd gezien tussen aardbevingen langs de ‘Ring of Fire’ in Nieuw-Zeeland, Indonesië, Japan en Canada in de afgelopen jaren. Er werd in dat programma gesteld dat de Pacific Plate kloksgewijs spanning opbouwt en ontlaadt.

  Nu hebben zich in Canada (British Columbia) aardbevingen voorgedaan in april 2014 en ook april dit jaar. Erg veel schade was er niet, maar 6,7 (2014) en 6,1 (2015) is toch geen kinderspel. De kans dat Californië nu ‘aan de beurt is’, wordt eigenlijk met de dag groter. Ik wil geen onheilsprofeet zijn, maar er zou zomaar eens een aardbevingsramp kunnen plaatsvinden daar. Als dat gebeurt, dan heeft dat echter helemaal niets met welke samenstand van planeten dan ook te maken. Maar ja, maak dat die meneer Hoogerbeets dan maar eens duidelijk…

  groet,
  Gert (Enceladus)

  • Ja precies, ik zeg niet dat er daar in Californië geen aardbeving kan gebeuren, alleen zal dat niet – áls er eentje plaatsvindt – niet komen door welke planetaire uitlijning dan ook.

   • Enceladus zegt

    Klopt. Mijn vrees is niet de angst voor een flinke aardbeving (want daar kun je toch niks tegen doen), maar dat meneer de onheilsprofeet per ongeluk gelijk lijkt te krijgen als er puur toevallig toch een aardbeving plaatsvindt.

    groet,
    Gert (Enceladus)

 2. Monique zegt

  Ik vind meneer maar een paniekzaaier. Aardbevingen worden veroorzaakt door schuivende aardplaten zover ik weet. Wil je op de hoogte blijven van alle aardbevingen:

  http://www.wolton.net/quake.html

  Even aanklikken, uitpakken en je hebt meteen 3-D overzicht van de aarde met alle aardbevingen en allerlei opties. Je kunt de aarde draaien en inzoomen.
  Earthquake 3D is FREE! Download it and use it NOW! No complicated setup or installation. Just unzip it and it’s ready to go.
  Twee screenshots van gemaakt:
  http://i.imgur.com/hHK9bW1.png

 3. De amerikanen kunnen er ook wat van hahaha,we zien wat er gaat gebeuren,ook planet x is de topic van de paniekzaaiers.

 4. Beste ,
  Is er een mogelijkheid om dit soort mensen te veroordelen , met dit soort berichten is niemand mee gediend toch

  • Zeg maar Arie hoor. 🙂 Tsja, veroordelen lijkt mij een tikkeltje te ver gaan, als je het juridische veroordelen bedoeld. Maar het enige wat we kunnen en moeten doen is het volgens mij aan de kaak te stellen, er een verhaal tegenover stellen, laten zien dat het gebakken lucht is.

 5. Beste Arie ,
  Ten eerste ik ben een dinosaurus in dit gebied , maar er moet toch iets zijn om dit soort mensen op hun “vakgebied” een verbod op te legen op zulk soort uitspraken

Speak Your Mind

*